Ajánló

2023.04.07. 14:34

Elkezdődött a húsvéti vásár Nagyváradon

Nem kedvez az időjárás a nagyváradiaknak, szinte télies körülmények között készülhetünk a húsvétra. Ilyen borús időben nyitotta meg kapuit pénteken a nagyváradi húsvéti vásár a várban.

Fotó: Alexandru Nițescu

A játékok, az ételes és az italos standok, valamint az árusok is a helyükön voltak pénteken délután, amikor is hivatalosan megnyílt a húsvéti vásár. A húsvéti hangulathoz a nyulakat és tojásokat ábrázoló szobrok és a festett tojásokkal díszített fák is hozzájárulnak. Az első órákban az esős, hideg idő miatt igen csak kevesen lézengtek a várban. A fejedelmi palota udvarán kaptak helyet az ételes/italos standok és az árusok, a gyermekprogramok egy része, a nyuszilabirintus és az arcfestő sátor is.  

Ugyanitt egy pihenőhelyet és étkezőasztalokat is felállítottak. A külső udvaron a kicsik és tizenévesek számára készülnek különböző játékokkal és tevékenységekkel, például van mini-állatkert és több körhinta is. A Bethlen-bástyában zajlanak a bábszínházi előadások és a bűvészbemutatók. Rossz idő esetén a színpadi rendezvényeket az F-épület multifunkcionális termében tartják meg. Ma is több programmal várják a várba látogatókat a szervezők, a különböző kreatív foglalkozások (ácsműhely, tojásfestés) mellett lesz két gyermekelőadás is: 17 órától a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának Négyballábas kisegér című előadását lehet megnézni, 19 órától pedig Mategmágia címmel egy román nyelvű előadást. A nyuszival 19.30-tól lehet találkozni. Egyébként a vásár napi programja és a tevékenységek teljes listája megtalálható a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

A vár előtt zajló aluljáró-építési munkálatok miatt nehézkes a vásár megközelítése, épp ezért a szervezők alternatív útvonalakat javasolnak a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, autósoknak és a tömegközlekedési járművekkel érkezőknek. Ezek az útvonalak a rendezvény Facebook-oldalán találhatók meg. A húsvéti vásár ideje alatt a Bethlen-bástya melletti parkoló ingyenesen használható. A vásár április 7–17. között zajlik a Visit Oradea egyesület szervezésében és a váradi önkormányzat támogatásával. A vásár az említett időszakban hétfőtől péntekig 16–22, szombaton és vasárnap pedig 12–22 óra között tart nyitva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában