GfdS

2023.04.17. 17:14

A Német Nyelvi Társaság előadása a Partiumi Keresztény Egyetemen

Sajtóanyag

A Német Nyelvi Társaság (GfdS – Wiesbaden/Berlin) Nyugat-Romániai Fiókszervezetének következő nyilvános előadása április 25-én 14:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában. A Német Nyelvi Társaság (GfdS) a Német Tartományok Kultuszminisztereinek Állandó Konferenciája (KMK) és a német kulturális államminiszter által fenntartott szervezet, amelynek célja a német nyelv kutatása, ápolása és nemzetközi státuszának erősítése. A Nyugat-Romániai Fiókszervezet megalapítására és működtetésére a Partiumi Keresztény Egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja kapott felkérést. 

Az április 25-ei rendezvény vendégelőadója dr. Trippó Sándor, a budapesti Goethe Intézet módszertani szakreferense. A német nyelvű előadás témája: „Képregények, magyarázó videók és egyéb vizuális anyagok használata a német mint idegen nyelv oktatása során” („Comics, Erklärvideos und Co.: Kreative Anregungen zur Arbeit mit Bildern”). A jelenléti részvételen kívül online formában is részt lehet venni az ingyenes előadáson. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók a PKE Német Tanszéki Csoportjának honlapján: https://germanistik.partium.ro/hu.

A GfdS-előadás után 16:00-18:20 óra között dr. Trippó Sándor vezetésével német módszertani workshopra kerül sor a PKE amfiteátrumában az előadás témakörében, a PKE Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportjának és a PKE Janus Pannonius Szakkollégiuma Germanisztikai Műhelyének szervezésében. A módszertani workshop címe: „Erklärvideos leicht gemacht: Deutsch lernen mit Spaß“. A workshop interaktív jellege miatt csak jelenléti formában lehet részt venni a rendezvényen, és ajánlott laptopot vagy okostelefont hozni. A kétórás workshopon való részvétel szintén ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A regisztráció linkje itt érhető el. A regisztrációs határidő: április 23-a. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában