Élet menet

2023.03.29. 12:36

Menetelés az életért Margittán is

Szőke Ferenc

A Margittai Művelődési Ház szervezésében, a polgármesteri hivatal és az egyházi felekezetek támogatásával Margitta is bekapcsolódott a magzati élet védelméért meghirdetett nemzetközi menetelésbe március 26-án. Az esemény szlogenje: „A jövő a magzattal kezdődik.” Mivel Margittán első alkalommal szervezték meg a felvonulást, a szervezők meg voltak elégedve a résztvevők számával. A polgármesteri hivatal előtti gyülekezőpontra már dél körül érkeztek a résztvevők a 12.30 órára meghirdetett eseményre. Sok család együtt jött, gyermekeik kíséretében, és áldott állapotban lévő hölgyek is részt vettek az eseményen. A szervezők nevében a művelődési ház igazgatója, Duca Sergiu köszöntötte az egybegyűlteket. Köszönetet mondott a résztvevőknek, akik belátják, hogy az élet védelme magzati korban is fontos. Romániában a mostani alkalom már a 13., de Margitta idén először kapcsolódott be, mondta a főszervező. Jelen volt az eseményen Marcel Emil Sas Adăscăliții polgármester is, aki beszédében hangsúlyozta: ez a menetelés a jövőbeli anyákért szól, azokért, akik életet adnának egy új embernek, de nincs lehetőségük a felnevelésére, ezért kétségbeesett döntést hoznak. Fontos a mi menetelésünk is, de az elvetett életeket igazából csak törvénymódosítással lehetne megmenteni, emelte ki a továbbiakban.
Az eseményen valamennyi felekezet képviseltette magát és az élet védelméért emelték fel szavukat. Kovács Gyula református lelkipásztor Mózes 5. könyvéből igeverssel hangsúlyozta: „Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!” Kiemelte, hogy Isten mindig az élet pártján volt és az élet pártján van. Tóth Attila Levente plébános hangsúlyozta: Istentől az életet kaptuk ajándékba, és csak neki van jogában elvenni azt. A gyermeknek családban kell egészségben felnevelkednie, emelte ki a továbbiakban Tóth Attila Levente, a többi egyházvezetőhöz hasonlóan az élet értékét hangsúlyozva.

Az eredeti terv szerint a menet a fő utcán haladt volna a körforgalomig és vissza, mely nagyjából két kilométeres táv. Mivel kevesebben voltak a vártnál, rövidítettek az útvonalon, és csak a központi városi parkot kerülték meg. A szervezők az elkövetkező években is be akarnak kapcsolódni a nemzetközi kezdeményezésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában