Döntő

2023.02.14. 09:36

Megtartották a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét

Balázs József Attila

Negyvennégy diák részvételével, előkészítő-első-másodikosok, továbbá, harmadik-negyedikesek, ötödik-hatodikosok, valamint hetedik-nyolcadikosok számára, négy korosztályban tartották meg a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét február 10-én Érmihályfalván. Karászi Éva Zsuzsanna tanítónő, a verseny megyei szervezője, a döntő moderátora köszöntötte a megjelent diákokat, szülőket, pedagógusokat és nem utolsósorban a zsűri tagjait. Bihar megye hat körzetéből, Nagyvárad, Margitta, Belényes, Élesd, Szalonta és természetesen Érmihályfalva körzetéből érkeztek az ifjú versbarátok. A tanítónő tájékoztatta a megjelenteket a verseny további menetéről, majd elkezdődött a versengés. A négy korosztály versenyzői a díszteremben és a színházteremben mérettettek meg párhuzamosan, két zsűri előtt. A zsűri tagjai: dr. habil Maior Enikő, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorhelyettese, dr. Borbély Julianna, a Partiumi Keresztény Egyetem Neveléstudományi Intézetének igazgatója, Firtos Edit és Molnár Júlia, a Nagyváradi Szigligeti Színház színművészei, valamint Boros Emőke és Nagy Éva magyartanárnők voltak. Korcsoportonként három diák jutott tovább az országos döntőbe, amely március 24–26. között lesz Szatmárnémetiben.

A továbbjutók névsora

Előkészítő, első és másodikos osztály: Nosz Andris (Nagyvárad), Kövér Jádé Kriszta (Nagyvárad), Pregon Evelin Fanni (Érmihályfalva). Harmadikosok, negyedikesek: Kosztandi Zselyke (Micske), Bálint Tibor (Margitta), Bákai Borbála Bejke (Érmihályfalva). Ötödikesek, hatodikosok: Boross Péter (Nagyvárad), Nagy Lilla (Nagyvárad), Gáll Hanna Nóra (Nagyvárad). Hetedikesek, nyolcadikosok: Póra Imre (Bors), Boda Boglárka (Érmihályfalva), Bákai Zoltán Bence (Érmihályfalva).
A program szünetében, míg a zsűri feldolgozta az eredményeket, a Nyíló Akác Néptáncegyüttes a nemrégiben nagy sikerrel bemutatott ...a kő marad! című előadását tekinthették meg a jelenlévők. A díjak átadása előtt Boros Emőke tanárnő méltatta a verseny színvonalát, többek között kiemelte: „Évről-évre nő a verseny színvonala, fontos volt a jó versválasztás, minimális különbségek döntöttek a versenyzők helyezéséről.” Firtos Edit színművésznő elmondta, mindig nagy örömmel veszi ki részét a zsűri munkájából, mint "hazatérő" zsűritag, most is csodálatos élmény volt számára az idei megmérettetésen való részvétel. Reméljük Bihar megye diákjai szép helyezésekkel térnek majd haza az országos versenyről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában