Régi-új ember

2022.11.03. 17:48

Visszatér a városházára Dacian Palladi

Forrás: Facebook

BN-összeállítás

Dacian Palladi, Nagyvárad egykori városmenedzsere november 1-től Antonia Nica frissen kinevezett alpolgármester tanácsadójaként dolgozik a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalban. A hírt maga Palladi jelentette be közösségi oldalán az új alpolgármesterrel készített közös fotó kísérőszövegeként. A jelenleg üzleti tanácsadóként tevékenykedő Palladi 2000-ben Petru Filip egykori váradi polgármester választási kampányát irányította, de 2008-ban már Ilie Bolojan támogatója volt. 2016-ban beválasztották a Nagyváradi Helyi Tanácsba a Nemzeti Liberális Párt (PNL) listáján, és tizenkét napig alpolgármester is volt. Később kinevezték városmenedzserré. Ezt a tisztséget két és fél évig töltötte be, mígnem 2019 áprilisában váratlanul lemondott, és az önkormányzattal való minden további együttműködést befejezett. Az okokról biztosat nem lehet tudni, de feltételezések szerint megromlott a kapcsolata Ilie Bolojan akkori polgármesterrel. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy Palladi az elmúlt évek során többször is nyíltan kritizálta a város különböző stratégiáit.

Dacian Palladi azokon a szakterületeken fogja tanácsokkal ellátni Antonia Nicát, amelyeket az új alpolgármester elődjétől, Arina Moștól átvett. Nica hatáskörébe tartozik a polgármesteri hivatalon belül a gazdasági igazgatóság, a szociális ellátás, a helyi rendőrség, valamint a városháza ügyfélfogadó termének működtetése is. A korábban Arina Moș által felügyelt főépítészi hivatal átkerült Marcel Dragoș alpolgármester hatáskörébe, aki a műszaki igazgatóságot és a város vállalatait is felügyeli majd. Florin Birta polgármester közvetlen hatáskörben felügyeli majd a közterület-fenntartót, a nemzetközi finanszírozású projektek menedzsmentigazgatóságát, valamint a közbeszerzési szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában