Sokkoló találkozás

2022.10.25. 14:52

Pitonokra találtak egy nagyváradi kukatároló ketrecben

Forrás: ebihoreanul.ro

Sokkoló felfedezésben volt része kedd reggel annak a nagyváradi, Rogériusz negyedben élő férfinak, aki mit sem sejtve vitte le a szemetet a tömbháza előtti kukába: három piton fogadta a helyszínen. A hüllőket egy műanyag tárolódobozba tették ki, a rendőrség a felfedező bejelentése után nem sokkal meg is találta a kígyók gazdáját. Az Aleea Rogerius utcai kukatároló ketrecben felfedezett hüllők közül egy királypiton volt – állapították meg a helyi rendőrök és a Bihar megyei környezetvédelmi őrség felügyelői. A kígyók gazdája, egy, a közelben lakó 22 éves fiatal azt állította, azért dobta ki a kígyókat, mivel azt hitte, hogy elpusztultak. A valóságban azonban két kígyó nagyon is élő volt és mozgott, a fiatal még élelmet is hagyott a dobozban számukra. A környezetvédelmi őrség vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, honnan vásárolta a fiatal a hüllőket – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Sever Șerbănescu, az intézmény vezetője.
Az üggyel az állatvédelmi rendőrség is foglalkozik, a felelőtlen fiatalt állatok köztéren való elhagyásáért büntették meg, ami a 205/2004-es számú törvény szerint 1000 és 2000 lej közötti bírsággal is sújtható. Az életben maradt két pitont a környezetvédelmi őrség felügyelői átadták a nagyváradi állatkert állatorvosának, aki megállapította, hogy a kígyók egészségesek. A kidobott házikedvencek jelenleg a Nagyváradi Állatkert hűllőkertjének egy terráriumában találtak új otthonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában