Huszadik alkalom

2022.09.09. 10:35

Kezdődik a Hajdúhét Nagyszalontán

Huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Hajdúhét Nagyszalontán. A szeptember 12–17. között zajló rendezvénysorozatban minden korosztály, minden érdeklődési kör számára kínál programokat a szervező, helyi RMDSZ.

BN-összeállítás

A programok sora hétfő délután indul, amikor az egészség lesz a célkeresztben. Mezei Árpád, az Igaz Virág Egyesület vezetője az elfojtott stressz káros következményeiről, és azok orvoslási lehetőségéről tart előadást. Kedden a jól ismert és kedvelt Hajdúvárosi Esték kertében ezúttal Bayer Zsolt lesz Török László polgármester vendége. A gondolkodók klubjának témája: Európa és a magyar nemzet napjainkban. Szerdán helyi fotósok érdekes kiállítása nyílik, Az én Nagyszalontám címmel. A hét első három napjának felsorolt programjai a Magyar Házban, 18 órakor kezdődnek.

Csütörtökön színházi estre várják a közönséget. A könnyed szórakozást ígérő Egy csók és más semmi a Pesti Művész Színház előadásában látható. A rendező, aki egyébként a darabban is látható, Straub Dezső, de olyan neveket sorakoztat fel a szereposztás, mint Fogarassy Bernadett, Oszter Alexandra, Sáfár Anikó. Belépőt a kultúrházban válthatnak, az előadás 19 órakor kezdődik, csütörtökön, a Zilahy Lajos Művelődési Házban.

Péntek szín- és dallamkavalkádot ígér. Délután 17 órakor a Magyar Házban Arany Beatrix Réka színtanácsadási előadásán vehetnek részt azok, akik szeretnének harmóniát teremteni külsejük és belső énjük között. Péntek este a Hajdúk terén álló vásárcsarnok ünnepi díszbe öltözik, és kezdetét veszi a Szalonta Sound. Este nyolctól dr. Mokán & dj. SzépLucky keveri a „talpalávalót”, majd Bárány Attila, az est sztár-lemezlovas meghívottja várja a jó zenére vágyókat. A buli éjszakába nyúlóan tart, ekkor a hangulatfelelős dj. Zozó lesz.

Bárány Attila a Szalonta Sound keverőpultjánál! Péntek este a vásárcsarnokban: koktélok, jó zene és óriási buli!
 

A Hajdúhét „koronája” kétségkívül a Kolbászfesztivál, melynek helyszíne idén a Hajdúk terén, a vásárcsarnokban és annak környékén lesz (az élelmiszerpiacnál). A gyúrás délben indul, s vele egy időben startol a jókedv és szórakozás is. A gyermekeket játéksziget, kézműves stand várja, a felnőttek vásári forgatagban, lacikonyhán időzhetnek: lesz mi szem s szájnak ingere, senki nem marad éhen. A nap tomboláján értékes nyereményeket nyerhetnek, érdemes szerencsét próbálni. 

Curtis: műsort vezet és koncertet ad, 16.00 órától, szombaton, a vásárcsarnokban
 

Az idei Kolbászfesztivál műsorvezetője Curtis, a rapper lesz, aki nemcsak a csapatokat „beszéli ki”, de egy koncert erejéig a fesztivál színpadjára is fellép, 16 órakor. A kolbászkészítők rangsorolása öt óra körül várható, este hétkor a mulatozás ér a csúcsra, amikor fellép a Sláger TV-ből ismert West Hotel együttes. Este kilenckor pedig Nagy Feró és a Beatrice jól ismert slágerei töltik majd be a teret, az élő koncert zárja az idei Hajdúhetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában