Nyári tábor

2022.08.03. 16:00

Hajdúszoboszlón táboroztak a révi fiatalok

BN-összeállítás 

Az elmúlt héten közel ötven révi nagycsaládos, fiatal vett részt Hajdúszoboszlón azon a nyári táboron, ami a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a partiumi település, a Pro Rév Egyesület, valamint a helyi református egyházközség jó kapcsolatának köszönhető. Szeptemberben ez azzal bővül majd ki, hogy a két önkormányzat is testvértelepülési szerződést ír alá. 

Hajdúszoboszló a magyar alföld legismertebb fürdővárosa. Neve egyet jelent az idegenforgalommal, a gyógyvízzel, a pihenéssel korosztálytól függetlenül. A 20. század előtt Hajdúszoboszlón még senki sem tudta azt, hogy milyen kincs rejlik a város alatt. Azonban 1925. október 26- án földgázlelőhely reményében próbafúrásokat tartottak a környéken. 1090 méter mélységben földgázt találtak, méghozzá igen jó minőségűt. Amire viszont senki sem számított, az az elsőre furcsa, barnás színű és különös illatú folyadék volt: a termálvíz. Azt már talán kevesebben tudják, hogy a fúrásokat Pávai-Vajna Ferenc geológus végezte, aki Erdélyben, a Nagyenyed melletti Csongva település szülötte. A gyógyító erejű, 73 Celsius-fokos, magas jódés kéntartalmú termálvíz alapjaiban változtatta meg Hajdúszoboszló történetét és turisztikai jövőjét. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógyulni és üdülni vágyó vendégeknek. A város folyamatos attrakciófejlesztéssel és a szolgáltatások minőségének emelésével szeretné elérni az idelátogatók elégedettségét. Ide jönni táborozni mindig egy nagy élmény! Főleg annak, aki ritkán juthat el ide! 

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány a magyarországi belügyminisztérium egyik alapítványa, segítségével jött létre ez a tábor, ahol a révi családok is részt vettek. Csapláros László főszervezőtől megtudtuk, hogy gyakorlatilag több mint 25 éve szerveznek a Katasztrófavédelmi Bázison nyári táborokat, elsősorban a rendvédelmi dolgozók gyerekeinek, nagycsaládosoknak és a határon túli partiumi, erdélyi magyaroknak. Többek között járt már itt a dicsőszentmártoni Kökényes Táncegyüttes, a kosteleki Szellő Néptáncegyüttes, és ehhez csatlakoztak be néhány éve a réviek is. „Idén négy turnus után az ötödikben Erdélyből és a Partiumból érkeztek nagycsaládosok a táborba, elsősorban Révről és Gyergyószárhegyről voltak vendégeink”, mondja a táborvezető. „Barátságban, nagy szeretettel töltünk el egy hetet minden nyáron”, mondta a főszervező. 

Az eltelt héten a fiatalok, a családok megismerkedhettek a város nevezetességeivel, a szoboszlói termálvíz gyógyító hatásaival, a tavaly nyáron, júniusban tovább bővült hajdúszoboszlói stranddal és annak új részlegével. Ekkor került ugyanis átadásra a prémium zóna, mely 25.000 nm területtel és 2500 nm vízfelülettel bővíti Európa legnagyobb fürdőkomplexumát. Persze fürdőzés mellett a szervezők focival, asztalitenisszel és jó magyaros ételekkel egészítették ki a programot. Esténként kulturális programot is szerveztek, ennek keretében fellépett többek között Ayala, és a révi fiatalok is énekeltek. A résztvevők teljes ellátását a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány biztosította. A zárónapon a révi csoport vezetője, Hasas János, a Pro Rév Egyesület vezetője mondott köszönetet a meghívásért, a táborozási lehetőségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában