Programajánló

2022.07.13. 13:00

Népi mesterek vására lesz a nagyváradi Rhédey-kertben

Huszonkilencedik alkalommal szervezik meg július 22–24 között Nagyváradon a Népi mesterek vásárát. A Körösvidéki Múzeum által, valamint a Bihar megyei Tanács, a Nagyvárad Polgármesteri Hivatal, a Bihar Megyei Kulturális Központ, a Bihar Megyei Kulturális Igazgatóság és a Körösvidéki Múzeum Barátai Egyesület partnerségében szervezendő vásár helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan a Rhédey-kert (Bălcescu park). 

Az idei vásárra több mint 150 népi mesterséget éltető személy kapott meghívást az ország több pontjáról – Máramarosból, Moldvából, Dobrudzsa, Olténia, Bukovina, Havasalföld, Bánság és természetesen Erdély és Partium vidékéről is. A park árnyas sétányain kerámiák, fából, vasból készült termékek, textilanyagok, népviseletek, mézes- és kürtőskalács, gyógynövények közül lehet válogatni. Ebben az évben is hívtak meg szerbiai, besszarábiai (Moldovai Köztársaság) és magyarországi mestereket, ők fából készített tárgyakkal, népi ékszerekkel, fajátékokkal, kerámiatárgyakkal érkeznek a Körös-parti városba. A vásár pontos programját, illetve a Bihar megye településeiről érkező néptáncegyüttesek, népdalénekesek előadását egy későbbi időpontban jelentik be a sajtón keresztül – áll a Körösvidéki Múzeum keddi közleményében. A vásárral kapcsolatos újdonságok nyomon követhetők a múzeum honlapján (www.mtariicrisurilor.ro) és annak Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában