Euro Foto Art Galéria

2022.07.12. 11:00

Kiállítás Egyiptom titokzatos világáról

Fotó: Morvay Szabó Edina

Újabb különleges kiállítás helyszíne lesz a nagyváradi Euro Foto Art Galéria: ezúttal Egyiptomba kalauzoló alkotások tekinthetők meg az ország legrégebbi állandó galériájának falain. A 72 alkotás Morvay Szabó Edina és Ramona Novicov alkotásai és az egyiptomi Pharaohs Nemzetközi Fotóklub által első alkalommal megszervezett nemzetközi fotográfiai fesztivál keretén belül készültek. A nagyváradi egyesület partnerintézménye által szervezett fesztivál több kiállításnak is otthont adott, többek között Tóth István jubileumi kiállításának is, a nagyváradi fotóművész a fesztivál díszvendége volt. A fesztivál keretén belül több alkotói terepmunkát is szerveztek Egyiptom festői tájain. Az egyiptomi utazás kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a két kiállító megismerkedjen az egyiptomi antik és kortárs művészettel. A piramisok, a szfinx, az Egyiptomi Nemzeti Múzeum, az alexandriai új könyvtár az emberiség olyan egyetemes kincsei, amelyek hozzájárultak az egyiptomi művészet szimbolikus nyelvének megértéséhez. Különösen érdekesnek bizonyult napjaink Egyiptoma, misztériummal övezett tájai és lakói. Mindezeket a fotóművészek alkotásaik által hozták el a nagyváradi közönségnek.

A kiállítást kedden, július 12-én 17 órától nyitják meg a várbeli Euro Foto Art Galériában. A megnyitón részt vesz a városi múzeum részlegvezetője, dr. Ioan Ciorba, illetve Tóth István, a kiállítás kurátora. Az eseményt az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán élőben közvetítik. A kiállításmegnyitó alkalmával fellép Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Enrico Toselli, Carlos de Almeida és Chopin műveiből ad elő. A kiállítás augusztus 17-ig lesz látogatható, keddtől vasárnapig 10 – 18 óra között. A tárlaton szereplő fotók megtekinthető az egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com), ugyanakkor a Helyi Közlekedési Vállalattal (OTL) kötött protokollnak köszönhetően a város képernyővel rendelkező tömegközlekedési eszközein is visszaköszönnek az egzotikus országról készült fotók.

A kiállítás az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében, a Körösvidéki Múzeum városi múzeumrészlegének partnerségében, illetve a Summit Agro Romania támogatásával valósul meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában