Programajánló

2022.07.29. 08:30

Érmihályfalván koncertezik ma Mága Zoltán hegedűművész

Ciucur Losonczi Antonius

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima-díjas magyar zenész, az RMDSZ nőszervezetének meghívására Erdély, illetve a Partium tizenhét városában lép fel július 29. és augusztus 7. között, jelentette be a nagyváradi Fekete Sas-palotában csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Biró Rozália, az RMDSZ nőszervezetének országos elnöke. Bihar megyében két helyszínen lehet majd hallgatni őt, illetve a vele tartó Budapesti Gipsy Virtuózokat: ma, pénteken 16 órától az érmihályfalvi római katolikus plébániatemplomban és augusztus 7-én, vasárnap 20 órától a nagyszalontai református templomban. A koncertturné, akárcsak az ezt megelőző három alkalommal is, egy közösségi összefogás eredményeként valósul meg, hiszen támogatja a sorozatot a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Romániában pedig az RMDSZ nőszervezete, a történelmi magyar egyházak és a civil szervezetek tesznek meg mindent annak érdekében, hogy a teltházas sikerek ezúttal se maradjanak el.

Az idei jótékonysági rendezvénysorozat célja az ukrajnai, illetve kárpátaljai magyarok, valamint a helyi közösségekben élő rászorulók megsegítése. A koncertek bevételének és a beérkezett adományoknak a felét ezért a területi szervezetek minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják. Úgynevezett adománylapokat minimum 20 lejért lehet igényelni – Érmihályfalván már nincs több hely, Nagyszalontán viszont még igen. „A szervezőknek kettős célja van: egyrészt olyan élményeket akarnak nyújtani, ami a közösségeket megerősíti, összetartja, másrészt pedig hathatós segítséget akarnak nyújtani a rászorulóknak. Meggyőződésünk, hogy az érdekképviseleti nőszervezetek, egyházi nőszövetségek és civil szervezetek szoros együttműködésével valóban maradandó élményt tudunk nyújtani minden érdeklődő számára” – közölte Biró Rozália. Az események helyszíni szervezését az RMDSZ megyei és területi nőszervezetei vállalták, további részletekről a helyi szervezeteknél lehet érdeklődni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában