Beszámoló

2022.06.09. 18:00

RMDSZ-gyűlések Bihar községben

Közlemény

Bihar községben június 3-án, a kultúrház gyűléstermében szervezték meg az RMDSZ beszámoló és küldöttjelölő gyűlését. A küldöttgyűlést a helyi közgyűlések előzték meg, amit Hegyközkovácsiban kezdtek, ahol Szilágyi Zoltán polgármester, körzeti elnök és Barczag Sándor-Tibor köszöntötte a megjelent tagokat, majd Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettesnek adták át a gyűlésvezetést. Biharon Barczag Katalin helyi elnök beszámolóját Szilágyi Zoltán körzeti elnök beszámolója követte. Az elhangzottakból kitűnt, hogy egy nehéz, de annál mozgalmasabb éven van túl a bihari RMDSZ. A járványhelyzetben az érdekvédelmi szervezet sok esetben tudott a lakosság segítségére lenni. Ezt követően, ahogy lazítottak a különböző megszorításokon a kialakult járványhelyzet miatt, úgy kezdték újra szervezni a közösségi életet is Bihar községben. 

Tavaly Bihar adott otthont a debreceni virágkarnevál karavánjának záró ünnepségének, amely egy igazi családi nappá kerekedett. Emellett szerveztek nagyszabású gyermeknapot és az időseket is megünnepelték. Karácsonykor, húsvétkor ismét a község gyermekeit ajándékozták meg, ugyanakkor nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult az RMDSZ-es önkormányzat Babaváró ajándékcsomagja is. Szintén sikernek könyvelhető el az is, hogy a legutóbbi megyei tisztasági versenyen Bihar első helyen végzett, így a fődíjból játszóteret, parkot létesített. A különböző közösségi programok, rendezvények mellett az infrastrukturális fejlesztésekről is említést tett a polgármester. Az elmúlt egy évben átadásra került az új polgármesteri hivatal, de volt aszfaltozás is. Az új óvoda kivitelezése az utolsó fázisban van, ősztől már használatba is vehetik a legkisebbek. A Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően, épül az új sportcsarnok, valamint egy nyertes pályázatnak köszönhetően megújul a helyi Földvár is. Folyamatban van az új vízhálózat átadása, de kerékpárút is fog épülni Bihar és Hegyközkovácsi között. A községben mindenki láthatja a fejlődést, vannak még előkészítésben lévő projektek, de olyanok is, amelyek már le vannak téve különböző minisztériumoknál és elbírálásra várnak – vázolta a helyzetet nagy vonalakban a helyi elöljáró. A beszámolók egyöntetű elfogadását követően kijelölték a megyei küldötteket, majd végezetül Borsi Lóránt megköszönte az érdekvédelmi csapat eddigi munkáját és hasonló sikereket kívánt a jövőben is a közösség szolgálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában