Oktatás

2022.06.14. 18:00

Nyári pedagógustovábbképzések az RMPSZ szervezésében

Közlemény

Az idén jubiláló Bolyai Nyári Akadémiát 2022. július 4–22. között szervezik, melynek átfogó témaköre a Nevelés. Közösség. Élet – Az iskolai nevelés és közösségépítés gyermekközpontú lehetőségei.

A 30. Bolyai Nyári Akadémiát rendhagyó módon, pedagógustáborok formájában hirdették meg hét helyszínen: Kommandón, Küküllőmezőn, Ivóban, Szatmárnémetiben, Kalotaszentkirályon és Válaszúton. Helyszínenként a változatos szakmai és kísérőprogramok 50–100 fő részvételével zajlanak, hangsúlyt fektetve a közösségépítésre, a választható tevékenységek minél szélesebb kínálatára, a hazai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására. A jelentkezőket arra kérik, hogy hozzanak saját projektet, jó gyakorlatot, ötletet, amelyet szívesen megosztanának az együttgondolkodás jegyében a tábor közösségével. A táborok célcsoportja minden esetben a teljes pedagógusközösség, tehát a specializációtól függetlenül bármely pedagógus bármely táborba jelentkezhet.

Az Akadémia táboraira az RMPSZ-tagsággal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak, online módon a www.rmpsz.ro oldalon. A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A táborokban korlátozott számú helyet biztosítanak a Kárpát-medencei pedagógusszövetségek tagjainak is.

Iratkozási időszak:2021. május 24. – június 24.

A 30. BNYA táborai: 2022. július 4–8.: Tanulás közösségben közösség a tanulásban – Kommandói Szabadidőközpont; Kirándulás–játék–közösség – Szováta, Teleki Oktatási Központ. 2022. július 11–15.: Jó gyakorlatok az élhetőbb iskoláért – Natur Air Park, Küküllőmező (Székelyvarság). 2022. július 11–15.: Jóllét az iskolai közösségben – Irgó Panzió, Ivó. 2022. július 18–22.: Közösségalkotás – alkotó közösség – Szejke tanya, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti; Élet a közösségben – Kalotaszentkirály, Ady Endre Általános Iskola; Népművészet az iskola és közösség életében – Válaszút, Kallós Zoltán Alapítvány.

Az ivói és szovátai tábor helyei beteltek, szabad helyek Kommandón, Kalotaszentkirályon, Szatmárnémetiben, Küküllőmezőn, Válaszúton vannak.

 

Címkék#RMPSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában