Könyvmentők Egyesület

2022.05.19. 16:00

Adománygyűjtés a Mirilla kuckó létrehozása érdekében

Illusztráció: Réti Kincső-Zita

Törő Enikő

A nagyváradi Könyvmentők Egyesület új projektbe kezd: céljuk létrehozni a Mirilla olvasókuckót, ahol gyerekfoglalkozásokat, mesevetítéseket, könyvbemutatókat és irodalmi beszélgetéseket szeretnének szervezni. Az egyesület vezetői elmondták, hogy a helyiség már megvan, azonban anyagi segítségre van szükség a felújításhoz és a berendezésre. 

A kuckó nem véletlenül a Mirilla nevet viseli majd: ő egy varázskezű tündér, aki a gyerekkuckó rendbetételéért, illetve működéséért felel. Neve a "miracle" (csoda) és a "land" (föld, vidék) szavak összevonásából ered, ő a gyerekkuckó névadója is, hiszen a helyiség igazi "Csoda föld" lesz. Ez a csodakezű lény elhatározta, hogy készít a gyerekeknek egy kis kuckót, ahol megismerkedhetnek a könyvek világával, az olvasás fontosságával; ahol használhatják a fantáziájukat, s nem túlsó sorban a közösség élményét is megtapasztalják. Itt nemcsak játszani lehet, hanem megismerni az igazi értékeket, ezáltal a társadalom értékes felnőtt tagjaivá válnak.

Aki szeretné támogatni a kuckó felújítását, berendezését, az a következő módon teheti meg: a Könyves kincsesbányában kihelyezett perselybe lehet adományozni (keddtől szombatig 15.00–20.00 óra között a Szacsvay/Cuza Vodă utca 27. szám alatt), vagy utalással: IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001, Kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI, BIC: RNCBROBU, Részletek: Mirilla donatie; Revolut: 0721003851, felhasználónév: @sdcoradea, részletek: Mirilla donatie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában