Jó hangulat

2022.04.26. 16:00

Húsvéti bál volt Paptamásiban

A Paptamási Polgármesteri Hivatal és a helyi RMDSZ batyus bált szervezett húsvét vasárnap. A Paptamási Kultúrotthon zsúfolásig telt, a szervezők becslései szerint 200-250 fő vett részt.

Forrás: Facebook

BN-összeállítás

Matyi Miklós polgármester köszöntötte a bálozókat: “Nagy öröm számomra, hogy két év után újra találkozhatunk így együtt, maszk nélkül. Reméljük, hogy a vírus elment és nem is jön vissza. Öröm számunkra, hogy a feltámadást így ünnepeljük meg, így szoktuk ezt évek, évtizedek óta.” A bálozók körében köszöntötte a kárpátaljai vendéget is, Nagydobronyból Szanyi Istvánt. „Paptamási előkészített év elején egy testvértelepülési együttműködést, melyet februárban szerettünk volna aláírni az ukrajnai Nagydobrony község vezetőivel. Bár a háború megakadályozta a hivatalos formalitásokat, hiszen az együttműködés aláírására tervezett találkozó meghiúsult, a kapcsolatokat továbbra is ápoljuk”, hangsúlyozta.

Ezt követően a helyi Gilice néptánccsoport lépett a színpadra, melynek működését a Csoóri Sándor Alap támogatja. Mindhárom korcsoport készült a bálra: a 13-18 év közötti fiatalok Rácz Lajos és Bacsó Erika oktatók vezetésével vajdaszentiványi és magyarpalatkai táncokat táncoltak, illetve magyarbődi dalokat énekeltek. Az utánpótlás csoportot (10-13 évesek) Forgács Zsombor és Bacsó Erika oktatók készítették fel, ők szatmári táncokat táncoltak. A Kisgilice (6-9 éves gyerekek) tagjai pedig felvidéki és jókai táncokat jártak, szintén Bacsó Erika vezetésével. Ezután a szintén helyi Odyssey Majorette csoport örvendeztette meg a bálozókat rövid műsorával. A 8-15 év közötti táncosokat Simon Alexandra, a csapat edzője és vezetője készítette fel. 

A miniformáció egyiptomi témájú koreográfiát mutatott be, illetve a közönség megtekinthette a legfrissebb koreográfiájukat, melynek témája Alíz Csodaországban (show twirl). Magánszámokat adtak elő a Tamás Emília-Szolga Zsófia és Kelemen Kitti-Kólya Szófia párosok (duó junior kategória), Simon Csenge (szóló kadét) és Nagy Kitti (hagyományos X-strut). Ezt követően a helyi és környékbeli fiatalokból álló Alfa együttes biztosította a talpalávalót Vasadi Márió vezetésével. A fiataloknak sikerült jó hangulatot teremteni, a hagyományos nóták mellett a közönség kedvenc dalai is felcsendültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában