Beruházás

2022.03.04. 11:14

Épülhet a tanuszoda Őssiben

Erdon-összeállítás 

 

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kiadta az építési engedélyt a leendő tanuszoda építésére Őssi negyedben. A következő időszakban a beruházó, az Országos Befektetési Társaság (CNI) kiadja az utasítást a munkálatok megkezdésére. A kivitelező a Da Vinci Construct Project lesz. Az új uszoda egy 3000 négyzetméteres telken épül az Antonio Alexe Sportcsarnok és a Don Orione Gimnázium között. Az uszodát mind a környékbeli iskolák tanulói, mind pedig a nagyközönség használhatja majd.

 

A beruházás finanszírozója a CNI, a közműhálózatokra való csatlakoztatást az önkormányzat végzi el. A kivitelező a Fejlesztési Minisztérium szabványterve alapján építi meg a tanuszodát, melyet a Proexco cég igazította hozzá a helyi terepviszonyokhoz. A 25 méter hosszú, 12,5 méter széles és változó mélységű medencét egyszerre 65 gyermek és tanár tudja majd használni. Az emeletes épület alapterülete 840 négyzetméter, beleértve az öltözőket is. A medencében öt, egyenként két és fél méteres úszósáv lesz. Az uszoda két oldalát fából készült boltívek támasztják majd meg. A létesítményben – amely az oktatási célú medencékre vonatkozó európai és országos szabványoknak megfelelően van megtervezve – nem lehet majd sporteseményeket szervezni. A projekt befejezése után a fenntartási és üzemeltetési költségek az önkormányzatot terhelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában