Bontás

2022.02.11. 09:06

Többszintes épületet dózeroltak le Váradon

A váradi polgármesteri hivatal szerdán lebontatta a Leonardo da Vinci utca 23. szám alatti ingatlant, hogy parkolóhelyeket alakítson majd ott ki.

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

Erdon-összeállítás

 

Mivel ekkora (földszint plusz három emelet) épület bontásáról volt szó, ezért a szerdai művelet a helyi rendőrség felügyelete mellett zajlott, mely korlátozta a forgalmat a munkálat ideje alatt. Az épületet egy nagyméretű markolóval dózerolták le, amelyik hatalmas fémkotrójával a felső szinttől kezdve kezdte el „kiharapni” a darabokat belőle. Lucian Popa, a nagyváradi ingatlankezelőség igazgatója azt nyilatkozta, hogy ez volt az egyik utolsó bontásra szánt épület azoknak az ingatlanoknak a sorában, melyeket a Ghillányi (Cantemir) és a Fürdői (Nufărului) úti felújítások miatt sajátítottak ki. Miután az egész épületet lebontják és a törmelékeket eltakarítják, a területet a műszaki igazgatóság veszi át, hogy kialakítsa ott a parkolóhelyeket.

Forrás:

Mint arról már írtunk, a váradszőllősi kisajátítás a legnagyobb volt Nagyváradon az 1989-es rendszerváltás óta. Ennek során összesen húsz házat sajátított ki a város négy különböző helyszínen, ahol parkolóhelyeket alakítottak és alakítanak ki a környékbeli tömbházakban lakó autótulajdonosok számára. A városvezetés azzal indokolta a kisajátítások szükségességét, hogy a Ghillányi és a Fürdői út felújításakor felszámolják az ezeken az utakon található parkolóhelyeket, és a gépkocsik elhelyezését a kisebb utcákon, a tömbházak között kell biztosítani. A kisajátítások értetlenséget és elégedetlenséget váltottak ki, az érintett ingatlantulajdonosok szerint nem kaptak akkora összeget, amennyi pénzből a kisajátított ingatlanuk értékét megközelítő házat, lakást vehettek volna. Ráadásul nem ez volt az utolsó kisajátítás Váradszőllősön, ugyanis a Constantin Nottara utcában is hasonló várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában