Környezetbarát

2022.02.08. 19:00

Különleges korcsolyapálya a Rhédey-kertben

Fotó: Alexandru Nițescu

Fotó:

Nem mindennapi korcsolyapálya várja a sportág kedvelőit a nagyváradi Rhédey-kertben (Bălcescu park): a létesítmény tavasz közepéig, április 30-ig várja a látogatókat, a pálya ugyanis nem jégből, hanem teflonnal borított lemezekből épült. A február elsején megnyitott 200 négyzetméteres korcsolyapályát közvetlenül a nyári színpad előtt alakították ki. 

 

„Ez egy környezetbarát korcsolyapálya, ugyanis sem áramot, sem vizet nem használunk a korcsolyázásra alkalmas felület kialakítására. A teflonos lemezekből épített pálya akár húsz évig is használható, 12 éves garanciával rendelkezik. Különleges korcsolyákra sincs szükség, a hagyományos ugyanúgy használható itt is, mint a jéggel borított pályákon” - nyilatkozta Dacian Meza, a korcsolyapályát kiépítő Mezamir cég vezetője. A korcsolyapályát a kinti hőmérséklettől függetlenül bárki használhatja, a járványügyi szabályok betartása azonban kötelező.

 

Korhatáros megkötés sincsen, a helyszínen 25–47 méret közötti korcsolyákat lehet bérelni. A belépőjegy egy óra hossznyi korcsolyázásra 10 lej, erre az időszakra a korcsolya bérlése 15 lejbe kerül, esetenként az élesítésért 20 lejt kell fizetni. A korcsolyapálya hétfőtől péntekig 14–22 óra között, szombaton és vasárnap 11–22 tart nyitva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában