Polgári esketés

2022.01.25. 10:05

Megnőttek a polgári esküvő költségei

Forrás: inpuff.ro

BN-összeállítás

 

Kellemetlen meglepetésben lehet részük azoknak a pároknak, akik a „nagy napot” tervezik, a nagyváradi önkormányzat ugyanis szinte megkétszerezte a polgári esketés tarifáit. A május 8.–október 31. közötti időszakban a várbeli házasságkötő teremben a pénteki ceremónia 15 percéért 150 lejt kérnek, a városháza nagytermében a szombatonként és vasárnaponként tartandó esketések költsége pedig 500 lej/15 perc. A polgári esküvőt a házasulandók kérésére más helyszíneken is meg lehet tartani, ebben az esetben személyesen egyeztetni kell az anyakönyvvezetői hivatal alkalmazottjával. Ilyen esetekben a polgári esketés 1500 lejbe kerül, az anyakönyvvezető 15 perces ceremónia erejéig áll rendelkezésre.

 

2021-ben a várbeli házasságkötő termet vagy a városháza nagytermét szombaton és vasárnap 300 lej/15 perces áron lehetett bérelni, utóbbi a felújítási munkálatok miatt azonban zárva volt. A Rimanóczi Kálmán-terem bérlése – szombaton, vasárnap és állami szabadnapokon – 20 percre 100 lej volt, míg a házasulandó felek által meghatározott helyszínre való kiszállás 1000 lejbe került.

A polgári esketés költségeit 2011 óta nem módosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában