Havazás

2022.01.11. 15:54

Hóeltakarítás Váradon

Archív felvétel/Alexandru Nițescu

Fotó:

Pap István

 

 

A RER Vest köztisztasági vállalat 24 munkagéppel takarította kedd reggel hét órától a havat Nagyvárad útjain és utcáin az I., a II. és III. sürgősségi övezetben. A polgármesteri hivatal közleménye arról tájékoztat, hogy 35 tonna szilárd csúszásgátló anyagot szórtak ki, és mintegy 5000 liter kalcium-kloridot használtak fel a gyalogos övezetekben. A közlemény emlékeztet arra, hogy a városban lévő több mint 900 út és utca négy sürgősségi övezetre van osztva, amelyek a prioritási sorrendet jelzik. Először mindig az I. övezetben lépnek akcióba, vagyis a város be- és kijáratainál, a főutakról és a tömegközlekedési útvonalakról takarítják le a havat; a II. övezet a lakóházak közötti bekötőutakat és a városrészeket összekötő utakat foglalja magában; a III. övezetbe tartozik a városban lévő, az első két övezeten kívül az összes aszfaltozott utca, a IV. övezet pedig az aszfaltozatlan utcákat foglalja magába. Minden, a hóeltakarításra kivezényelt járművet GPS-megfigyelő rendszerrel láttak el, így a RER irányítóközpontja valós időben láthatja a gépek helyzetét és a terepen való haladásukat. 

Tekintettel az elmúlt időszak időjárási viszonyaira, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal felhívja minden természetes és jogi személy, valamint lakótársulás figyelmét arra, hogy kötelesek eltakarítani a havat és a jeget az épületeik vagy üzlethelyiségeik járdáiról. Ennek elmulasztása 500–2500 lej között bírságot von maga után. A polgármesteri hivatal felkéri a polgárokat, hogy értesítsék a helyi rendőrséget a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca 20. szám alatti székhelyén vagy a 0359/412-551-es telefonszámon 8–16 óra között, ha valahol havas, jeges járdát látnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában