Megemlékezés

2022.01.26. 19:00

A repülőgép-szerencsétlenség áldozataira emlékeztek

Fotó: Facebook

BN-összeállítás

 

Nyolc éve történt az Erdélyi-középhegységben az a repülőgép-szerencsétlenség, amelyben egy szervátültetésre szakosodott orvoscsapatot szállító kisrepülő lezuhant. A balesetben a pilóta, Adrian Iovan és Aurelia Ion orvostanhallgató vesztette életét, további négy orvos megsérült. Az évforduló alkalmából január 22-én a West Alpine Off Road klub tagjai a baleset helyszínére zarándokoltak.

A megemlékezésen a klub 30 tagja vett részt – mondta el ifj. Cornel Doble, a klub alapítója. A Bukarestből Nagyváradra tartó kisrepülő 2014 január 20-án zuhant le az Erdélyi-középhegység egy erdős területén 1600 méter magasságban, Kolozs és Fehér megye határán. „2014-ben, amikor a baleset történt még nem tömörültünk egyesületbe, amolyan név nélküli terepjárósok voltunk, a baleset napján a tévében láttuk a történteket. Már majdnem elindultunk a baleset helyszínére, de más terepjárósok hamarabb odaértek. Ez a pillanat volt az, amikor rájöttünk: annak érdekében, hogy többet tudjunk tenni, egyesületté kell alakuljunk. 2014-ben létrehoztuk az egyesületet, 2015-ben pedig együttműködési szerződést kötöttünk a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel, majd a Rescue 4x4-gyel is, akikkel együtt mi is részt veszünk hasonló balesetek mentési akciójában” - mondta el az egyesület alapítója, aki hozzátette: azóta minden év januárjában megemlékeznek a baleset áldozatairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában