Támogatott tartalom

2021.12.09. 10:25

Erdély legjobb burgerei december 10–12. között érkeznek a Grafhoz

December 10–12. között az ország egy másik híres éttermének, az Elemózsia Food Trucknak a termékei érkeznek a nagyváradi Graf étterembe. Székelyudvarhely legkedveltebb burgerei 3 napon keresztül elérhetők lesznek az étteremben, valamint saját ételfutár-szolgálatánál, illetve a tazz, glovo és foodpanda platformokon.

Ez év novemberében a Graf étterem Nagyváradon egyedülállónak számító ötlettel rukkolt elő: a Graf fEAT-sorozattal, amely ideiglenes társulást feltételez az ország más vezető éttermeivel annak érdekében, hogy vendégei megkóstolhassák a Románia más részéből származó közkedvelt ételkészítményeket. Míg az első „felvonás” a híres bukaresti Tudor Burgersről szólt, most Erdélyre, pontosabban az elhíresült Elemózsia Food Truckra tevődik a hangsúly.

Az Elemózsia Food Truck nagy sikernek örvendett a Nagyváradi Street Food Festivalon, ahol ízes húspogácsás szendvicseinek köszönhetően az egyik legkeresettebb márka volt.

„Reméljük, hogy vendégeink ugyanúgy el lesznek ragadtatva az Elemózsia-burgerektől, mint a Street Food Festivalon. Akkor valóban ők voltak az esemény sztárjai. Nem csoda, hiszen a különleges recept alapján készült zsemle hihetetlenül finom, erre jön a szintén sajátos módon elkészített minőségi hús. Persze a szószok és egyéb hozzávalók egésze képezi az egységét a feledhetetlen ízű készítményeknek. Továbbá az egyedi társítások is hozzájárulnak a varázsukhoz. Sokan talán nem számítanak rá, hogy egy burgerben a grillezett húson áfonya- vagy almadzsemet találjanak, de a végeredmény egészen kiváló”, közölte Laviniu Alafi, a nagyváradi Graf menedzsere.

Az első esemény igazi siker

A Graf fEAT-sorozat első rendezvénye – a Tudor Burgersszel – igazi sikernek mondható. A váradiak le voltak nyűgözve a burgerektől, így megrendelésdömping alakult ki az étteremben. Tudor Aposteanu, a vállalkozás alapítója személyesen eljött a Grafba, hogy a váradi csapattal közösen készítse el az ételeket. Ezúttal is jelen lesz az Elemózsia csapatának néhány tagja, segédkezve a főzési folyamatokban.

December 10–12. között hatféle burger közül választhatnak a vendégek, mint például a Patty Melt Burger (egy tósztkenyeres különlegesség), Elvis Presley (a marhahús, mogyoróvaj, bacon, grillezett banán és áfonyadzsem egyedi társítása), Smashed Burger, Monster Burger, Pulled Pork és a vegetariánus burger (camembert, grillezett alma, áfonyadzsem és vajkrém). Az Elemózsia-különlegességek rendhagyóak, egyedi társításokon alapulnak és olyan hozzávalókon, amelyekre nem is számítana egy burger fogyasztója. Annyit biztosan elmondhatunk, hogy – ha egyszer megkóstolta őket – úgy gondol majd rájuk, mint „Erdély legjobb burgereire”.

Az Elemózsia alapítója, Jakab Mózes ezzel a márkával megvalósította álmait, miután hazatért Budapestről, ahol elvégezte a híres Gundel Károly szakácsiskolát. Maga az Elemózsia elnevezés is a tulajdonos nevéből – Mózsi – ered, valamint az elemózsia szó jelentésére, az élelemre utal. 2016 óta az Elemózsia szentül betartotta a minőségi streed food elveit: ízletes étel hozzáférhető áron, gyors kiszolgálás. És bár az étel gyorsan elkészül, nem spórolnak az alapanyagokkal vagy az autentikus elkészítési móddal.

A nagyváradi Grafban 32 és 45 lej között lesznek elérhetők a burgerek. A helyi csapat együtt fog működni az Elemózsia csapatával, így a megrendelő biztos lehet abban, hogy eredeti készítményeket fogyaszthat akár betérve a Barbu Ștefănescu Delavrancea utca 3. szám alatti étterembe, akár a saját ételfutár-szolgálattól rendelve otthonába vagy munkahelyére (a 0754-991-133-as telefonszámon), illetve a tazz by eMag, glovo és foodpanda platformokon.

Bers Nova sörök

Mivel a burgerek jobban csúsznak sörrel, a Graf csapata a helyi kézműves sörök legkedveltebb márkáját választotta, egészen pontosan a Bers Novát. Mint ahogyan a Tudor Burgers rendezvényén, a Graf fEAT Elemózsia alkalmával is háromféle sört kínálnak: Helles, Porter és IPA.

A Graf fEAT-sorozat… folytatódik

A Graf csapata szeretné, ha az első két felvonás csupán a kezdete lenne egy pop-up rendezvénysorozatnak, a jövőben pedig az ország más éttermeit is meg szeretnék hívni, sőt, miért is ne, külföldieket is. Hogy ne maradjanak le az újdonságokról, kövessék őket a Facebook és Instagram közösségi hálókon, valamint honlapjukon: www.restaurantgraf.ro

Rendelések: 0754-991-133.

 

Fizetett hirdetés!

CH 14643

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában