Beruházás

2021.11.22. 08:34

Megkezdődött az aluljáró építése

Pap István

A kivitelezők áthelyezték a közműhálózatokat a nagyváradi nagypiac közelében, és ezek után elkezdődött a közúti aluljáró építése. A Ghillányi (Cantemir) út felől elkezdték kiásni a lehajtót és megkezdődött az aluljáró két oldalán a falak megerősítése. Először lehelyezik a szádpallókat, ami biztonságossá teszi a munkaterületet, tehát nem engedi, hogy a kiásott föld leomoljon, a falak megépítése után eltávolítják ezeket a lemezeket, magyarázta Marcel Dragoş, Nagyvárad alpolgármestere. Összesen 86 ilyen cölöpöt vernek be a földbe, ezek tartják majd az oldalfalakat, és ezekre a cölöpökre kerül majd rá az alagút födémje. A becslések szerint naponta négy cölöpöt tudnak a kivitelezők lehelyezni, ami azt jelenti, hogy az év végéig az összes a helyére kerül.

Mint arról már többször beszámoltunk, a nagypiac előtti térségben két körforgalmat alakítanak ki, ezek alatt halad majd a négysávos aluljáró menetirányonként két sávval, a buszoknak külön sávval. A most épülő aluljáró fedett része 29 méter hosszú lesz. A kivitelezési időszak 15 hónap, a kivitelező a Freyrom cég, mely 27 millió lejből (áfa nélkül) valósítja meg a beruházást.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában