Munkálatok

2021.11.01. 16:00

Felújítanak öt utcát az Oncsa negyedben

BN-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén megszavazták öt, a nagyváradi Oncsa negyedben lévő utca felújítására vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat, ezek után következhet a közbeszerzési eljárás beindítása a munkálatok megtervezésére és kivitelezésére. Konkrétan a Brumei, az Aurel Pavel Bănuț, az Argonomului, a Nordului és a George Andrei Petre utcákról van szó: mindegyik kavicsos út, tele gödrökkel és szintkülönbségekkel, a járdák hiányosak és rossz állapotban vannak, illetve a vízelvezetés sem megfelelő. A munkálatok során mindegyik utca új burkolatot kap, járdafelújítás is lesz, továbbá kiépítik, illetve megjavítják az esővíz-elvezető csatornákat és kialakítják a behajtókat a portákhoz.

A Brumei utca 141,86 méter hosszú, a felújítás után négy méter széles közútja lesz, tehát egyirányú utca lesz. A 126,08 méter hosszú Aurel Pavel Bănuț utcán két sávot alakítanak ki, menetirányonként egyet, tehát ez kétirányú utca lesz. A Ion Bogdan és a Drăgășanilor utcákat összekötő, 136,47 méter hosszú Argonomului utca is egyirányú lesz. A Nordului utca 151,2 méter hosszú zsákutca, itt a felújítás után 88,89 méteren egy sávban lehet majd autóval közlekedni egy irányba, 62,31 méteren pedig két sávot alakítanak ki, tehát kétirányú lesz a forgalom. A 141,86 méter hosszú George Andrei Petre utca a Ion Bogdan és a Drăgășanilor utcákat köti össze, a felújítás után egy sávban, egy irányban lehet majd közlekedni itt autóval. A felújítási munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában