Oktatás

2021.11.19. 16:21

Egyre több Bihar megyei iskola tér vissza a jelenléti oktatáshoz

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség november 19-én, pénteken ismét aktualizálta az oktatási intézmények alkalmazottainak átoltottsági arányát tartalmazó listát.

Az intézmény közleményében emlékeztet az oktatási minisztérium csütörtöki határozatára, miszerint november 22-től, hétfőtől engedélyezett a jelenléti oktatás a 3 ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú települések valamennyi iskolájában és óvodájában, a tanintézetek személyzetének átoltottságától függetlenül. Ennek értelmében az iskolák vezetősége döntheti el, hogy az adott oktatási intézményben online avagy jelenléti oktatás zajlik. Ugyancsak a tanintézmény vezetősége döntheti el azt, hogy a noninvazív, nyál alapú tesztelést a tanintézetben vagy otthon, a szülők végzik el. Ha az iskolában zajlik a tesztelés, a szülőnek ki kell töltenie egy hozzájárulási nyilatkozatot. Ha otthon tesztelik a gyereket, a szülőnek írásban vagy e-mailben kell tájékoztatnia az eredményről a tanítót, az osztályfőnököt vagy az iskola által erre kijelölt személyt. Az a diák, akinek nyálteszt eredménye pozitiv lesz, online vehet részt az oktatásban, mindaddig, míg nem mutat fel negatív gyorstesztet vagy PCR-tesztet. Negatív teszteredmény hiányában a koronavírussal diagnosztizált diák két hétig csak online vehet részt a tanórákon.

Számadatok

Bihar megyében a 724 oktatási intézmény közül 250 létesítményben online tanítás lesz a jövő héten. Az elmúlt héthez viszonyítva, amikor 344 tanintézményben zajlott online tanítás, ez a szám csökkenő tendenciát mutat, vagyis egyre több iskola tér vissza a jelenléti oktatáshoz.

Nagyváradon, ahol a pénteki adatok szerint a fertőzöttség aránya 6,16 ezrelék, jelenléti oktatás zajlik az Ady Endre Elméleti Líceumban (az alkalmazottak átoltottsági aránya 74,39%), a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban (70,4%), a Szacsvay Imre Általános Iskolában (71,11%), a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban (67%), a Mihai Eminescu Főgimnáziumban (70,31%).

Továbbra is jelenléti oktatás lesz a margittai Horváth János Elméleti Líceumban (70,33%), az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában (71,26%), a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban (61,8%), a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban (66,11%), a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági Líceumban (70%), a kágyai 1-es számú Műszaki Líceumban (62%), az érmihályfalvi 1-es számú Műszaki Líceumban (69,09%).

Bihardiószegen, ahol a fertőzöttség aránya 3,05 ezrelék, továbbra is online oktatás fog zajlani, az óvodában 25 százalékos, az általános iskolában pedig 52,77 százalékos az átoltottsági arány. Érsemjénben, ahol a fertőzöttségi arány 2,79 ezrelék, az 53,60 százalékos átoltottsági aránnyal rendelkező Kazinczy Ferenc Általános Iskola az online oktatásról áttér a jelenléti oktatásra.

Az átoltottság aránya meghaladja a hatvan százalékot, a tanfelügyelőség közleménye szerint viszont online oktatás fog zajlani a jövő héten a nagyváradi Betlehem Óvodában (62,5%), a nagyváradi Dacia Általános Iskolában (61,44%), az alkéri 2-es számú Elemi Iskolában (66,66%), a hegyközcsatári napközis óvodában (100%), a bályoki Általános Iskolában (60%). A fertőzöttségi arány a pénteki adatok szerint Nagyváradon 6,16, Fugyivásárhelyen (Alkér községközpontja) 4,53, Hegyközcsatáron 5,59, Bályokon 4,76 ezrelék.

A Bihar megyei tanintézmények működésének módját, illetve az alkalmazottak átoltottsági arányát tartalmazó lista teljes egészében itt érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában