Járványhelyzet

2021.10.07. 07:52

Ismét COVID-kórház lesz a Curteanu

Az esetszámok drasztikus növekedése miatt ismét csak koronavírus-fertőzötteket fogad a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház, tehát más, krónikus betegségekben szenvedő páciensek ott egyelőre nem kapnak ellátást.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A visszaállást az indokolja, hogy több mint 2500-ra emelkedett Bihar megyében a fertőzöttek száma, és egyre több a súlyos beteg, akiknek kórházi ellátásra van szükségük. „A mai reggelen (október 6-án) zajlott le a kórházmenedzserek találkozója, ahol azt a döntést hozták, hogy legkésőbb hétfőtől, október 11-től a nagyváradi városi kórház ismét COVID-kórház lesz. Mától ültetik gyakorlatba a vonatkozó szervezési intézkedéseket, ezek egyike az, hogy az onkológia, a sebészet és a gyermekgyógyászat osztályokat átköltöztetik a megyei kórházba, a többi szekciónak más kórházakban találnak helyet” – nyilatkozta a helyi sajtónak Ligia Oala, a Bihar Megyei Prefektúra kancelláriájának a vezetője. Hozzátette, hogy ezt a döntést az esetszámok és a súlyos esetek számának emelkedése mellett az is indokolja, hogy a vészhelyzeti operatív törzs vezetőjének, dr. Raed Arafatnak a rendelete értelmében harminc napra el kell halasztani minden nem sürgős műtétet és egyéb orvosi beavatkozást.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu kórház tavaly, a világjárvány első évében 8 hónapig, idén pedig 6 hónapig működött kizárólag a koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek egészségügyi intézményeként, idén június eleje óta újra megnyitotta kapuit a krónikus betegek előtt. A mostani átállás után a nagyváradi városi kórházban 341 ágy lesz a Corneliu Coposu utcai főépületben, emellett 34 ágy az intenzív osztályokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában