Művészet

2021.09.28. 15:00

Verseskötet-bemutató: Mi jár a fejemben…

Bodi Mátyás-László, a Nagyváradi Művészeti Líceum volt diákjának Mi jár a fejemben… című verseskötetét mutatták be péntek este a Bunyitay-könyvtárban volt tanárainak, iskolatársainak a jelenlétében.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Nagy Gabriella, a Nagyváradi Művészeti Líceum igazgatóhelyettese örömének adott hangot, amiért sok kollégája tanúsított érdeklődést a verseskötet iránt. Mint mondta, ez jó és így van rendjén, hiszen tulajdonképpen valamilyen módon ők is hozzájárultak a költemények létrejöttéhez, az iskola pedig a diákok második otthona. Megjegyezte: Bodi Mátyás-László egy sokoldalú egyéniség, mivel amellett, hogy verseket ír, tanul, zenél és a színi pálya felé is orientálódik. A költeményeit olvasva mindenki felfedezhet egy-egy magával ragadó, lélekemelő gondolatot, mely színt visz a szürke hétköznapokba. Böngészve a kötetet elénk tárul, mi foglalkoztatja manapság a fiatalokat.

Mados Andrea magyar szakos pedagógus, Bodi Mátyás-László felkészítő tanára arról beszélt: életünk során előfordul néha, hogy megingunk, és azt hisszük, hogy erőfeszítéseink hiábavalóak. Válaszút előtt állunk ilyenkor: folytatjuk a harcunkat, vagy pedig úgymond letesszük a lantot. Mátyás mindig is kitartó volt, tenni akart, ezért tovább hajtott. Ő az alkotni nem csak akaró, de tudó is emberek csoportjába tartozik, legyen szó versírásról vagy zenélésről. Igazi művészlélek, aki meg tudja látni a szépet és a jót, és érzésvilágát kifejezésre is képes juttatni – fogalmazott a tanárnő.

Bodi Mátyás-László felidézte, hogy egy versét nyolcadikos korában írta, egy pályázatra, de ez nincs benne a kötetben, mert sajnos elkallódott. A borítón olyan kulcsszavak olvashatók, melyek árulkodnak az életéről: például barát – mert fontosnak tartja a barátságot, álom – mert szeret álmodozni, és gyerek – mert ugyan elmúlt már 18 éves, de még mindig gyereknek tartja magát. Azt mondta: többnyire éjjel szokott írni – olyankor „kavarog benne az ihlet”, megragadja a feltörő érzelmeit, rögzíti a gondolatait, érzelmeit, majd miután lehiggad, tudatosan formába önti ezeket. Valójában eddig 142 verset írt, többet tehát, mint a kiadványban levő 72, de vannak olyanok, melyeket egyelőre nem szeretne közzétenni.

A rendezvényen zenei pillanatokkal közreműködtek: Füzesi Sára (zongorán kísérte őt Ferencz Mercédesz, felkészítője: Mircescu Georgiana), Szakács Panna (zongorán kísérte Ferencz Mercédesz, felkészítője: Mircescu Georgiana), Szakács Kata és Tóth Fábián Tamás, valamint Bodi Gréta és testvére, Bodi Mátyás-László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában