Előadás

2021.09.09. 10:30

Koncertszínház: Párbeszéd, sötétben

Fotó: Kerekes Péter/ROVE

Pikó Stefánia

„Sűrű” volt a hétfő este a nagyváradiak számára, ugyanis José Carreras fellépése mellett hét órától a püspöki palota alagsorában is koncert kezdődött. Vecsei H. Miklós és csapata Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve hozott létre egy koncertszínházi előadást, amely a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat. A Vecsei H. Miklós és barátai: Párbeszéd, sötétben – Csoóri Sándor életműve alapján készült koncertszínházat most először hozták el a határon túlra.

Vers, zene, jelen és múlt történeteinek, érzéseinek egyvelege tárult elénk, mely élményfoszlányok közül mindenki kedvére válogathatott, egész este dédelgetve azt, amelyikkel a leginkább azonosulni tudott. Bár a koncert végén Vecsei elmondta, körülbelül másfél évvel ezelőttig nem is igazán ismerték Csoóri Sándor életművét, ez idő alatt azonban igazán sikeresen magukra szabták az összeválogatott anyagot, könnyedén mozogtak világában.

Az előadást játsszák: Vecsei H. Miklós, Kiss Flóra (Subtones), Mihalik Ábel (Hiperkarma, Kispál és a borz), Ratkóczi Huba (SeeN), Frimmel Jakab (Abel Label). A rendező maga Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész. A nagyközönség ismerheti Visky Ábel kisjátékfilmjéből, a Semmi bogárból, a Csak színház, és más semmi című sorozatból, valamint ő a Vígszínház híres Pál utcai fiúk darabjának Nemecsek Ernője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában