Ünnep

2021.09.10. 14:28

Kezdődik a Hajdúhét Nagyszalontán

A nagyszalontai RMDSZ ismét megrendezi a Hajdúhetet 2021. szeptember 11–19. között. Az eseménysorozat keretében avatóünnepségek, a sportot, egészséget hirdető programok, előadások és koncertek lesznek. A hét csúcspontja ezúttal is a kolbászfesztivál lesz, mely a megszokott hangulattal, sok vidámsággal, de a megszokottól eltérő helyszínen, a strandon várja az érdeklődőket.

BN-összeállítás

Az Arany-palota felújítást követő átadására szeptember 11-én, szombaton 12 órától kerül sor. Az esemény ünnepi meghívottjai dr. Kásler Miklós, a magyarországi emberi erőforrások minisztere és Cseke Attila romániai fejlesztési miniszter. Az esemény keretében kerül sor Áder Orsolya festőművész kiállításának megnyitására 13 órától, és a Dánielisz-terem hivatalos átadására is. Este a múzeumkertben bemutatkozik a HoldEső együttes.

Vasárnap, szeptember 12-én az újrakezdésről tart előadást Kádár Annamária pszichológus. A találkozó helyszíne a Magyar ház, kezdési időpontja 18 óra. A lelki segítségnyújtás folytatásaként hétfőn egészség-napra várják az érdeklődőket. 12 órától izgő-mozgó torna kezdődik gyermekeknek, 13 órától pedig korhatár nélküli gyógytornára vár mindenkit Szász Boglárka gyógytornász. Közben bemutatkozik az Idősek Napköziotthona, ahol érdekes tevékenységekkel múlathatják az időt a 65 év felettiek. A kora délutáni órákban általános egészségfelmérésre is lehetőség nyílik dr. Tolnai Angéla jóvoltából, illetve 14 órától önismereti játékokkal várja a közönséget Varga Imola pszichológus.

A Hajdúhét negyedik napja, kedd a tiszteletadásé. A magyarországi Hadtörténeti Minisztérium, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával megújult a II. világháborúban elesett hősök parcellája a nagyszalontai temetőkertben. Ennek ünnepélyes átadására kerül sor Németh Szilárd parlamenti államtitkár jelenlétében, katonai tiszteletadással. A főhajtás 12 órakor kezdődik.

Szeptember 15-én, szerdán a mozgás kerül a Hajdúhét fókuszába. Délelőtt 10.30-tól szenior jóga zajlik Csepregi Janka jógaoktatóval a Magyar házban, délután pedig a városi focipályán szurkolhat a közönség a nemrég Fekete-tenger Kupát nyerő csapatnak. A helyi Olimpia fiatal játékosai az érmihályfalvi Unirea együttesével játszanak barátságos mérkőzést.

Csütörtök este 19 órakor a múzeumkert színpadán lép a szalontai közönség elé Leblanc Győző és Tóth Éva. A művészek nótát, operettet, nosztalgiaszámokat tartogató műsorára minden szórakozni vágyót szeretettel várnak.

Mielőtt berobbanna a hétvégi programkavalkád, péntek este a hajdúvárosi esték – gondolkodók klubja vendége ezúttal Szentkirályi Alexandra lesz. A budapesti jogász 2014–2019 között Budapest főpolgármesterének helyettese volt, jelenleg kormányszóvivőként tevékenykedik. A találkozó helyszíne a Magyar ház, kezdési időpontja 18 óra lesz.

A hajdúhét keretében szeptember 18-án, szombaton a városi strandon kerül megrendezésre a Kolbászfesztivál. A gasztronómiai és hagyományőrző vásár keretében elkészül az év legfinomabb kolbásza, lesznek jó poénok a Szomszédnéni Produkció humoristáinak köszönhetően, akik a műsorvezetésben segédkeznek majd a nap során. A színpadon helyi együttesek produkciói sorakoznak majd, este az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget.

A hajdúhét záró napján, szeptember 19-én, vasárnap a Múzeum kávézó szervezésében Csiki napra várják az érdeklődőket a Múzeum udvarára, kertjébe. A nap során az erdélyi medence jellegzetes ízvilágával és hangulatával találkozhatnak, finom ételek és italok, zene és tánc segítségével.

A hajdúhét eseményeire a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában