Riasztás

2021.07.15. 18:02

Vörös viharriasztás és jégeső több Bihar megyei településen

Forrás: Aleșd Online

Frissítés: Az Országos Meteorológiai Szolgálat újabb vörös viharriasztást adott ki, amely Bihar megye hegyvidéki (1800 m fölötti) településeit érinti. A figyelmeztetés szerint 19.20 – 20.10 óra között vörös riasztás van érvényben Bontesden, Vasaskőfalván, Biharlonkán, Vaskohon, Felsőmezősön, Diófáson, Alsóbiharkristyóron. A lehulló csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a négyzetméterenkénti 50 litert, a vihart jégeső is kísérheti.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat vörös viharriasztást adott ki több Bihar megyei településre. A 18–19 óra között érvényes riasztás a következő településeket érintette: Élesd, Papfalva, Berettyószéplak, Bályok, Érábrány, Kisősi, Szászfalva, Sólyomkővár, Tasnádbajom, Érszőllős. A lakosságot a RO-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a szélsőséges időjárásra. A riasztás szerint a lezúduló csapadék mennyisége meghaladhatja a négyzetméterenkénti 40–50 litert.

Sólyomkőváron a zivatarhoz jégeső is társult, néhol egy-egy teniszlabda-nagyságú jég is esett.

Bihar és a környező megyékre péntek reggelig narancssárga viharriasztás van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában