Kárelhárítás

2021.07.28. 15:38

Sínekre dőlt fa akadályozta a vonat útját

Fotó: ISU Bihor

BN-összeállítás

Megyeszerte károkat okoztak az erős széllökések szerdán, a déli órákban, így a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőségének egységeit több alkalommal is kihívták. A margittai katonai tűzoltókat 12.50-kor riasztották, ugyanis Papfalván (Popești) egy tömház fából és fémből készült tetőzetét vitte le a szél. Az összesen körülbelül 550 négyzetméteres tetőszerkezet darabjai három járműre zuhantak rá. Szintén a margittai tűzoltóegység beavatkozására volt szükség 13.30 környékén, ekkor egy sínekre borult fa állta el a Szoldobágy (Săldăbagiu de Barcău) és Széltalló (Margine) között közlekedő vonat útját. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

A felügyelőség emlékezteti a lakosságot, hogy ilyen és ehhez hasonló időjárási viszonyok között ne közlekedjenek fák, reklámtáblák, épülőfélben lévő házak vagy egyéb, figyelmeztetéssel ellátott épületek mellett. Lehetőség szerint az autót is védett helyre parkolják le, távol a fáktól, villanyoszlopoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában