Felújítások

2021.07.20. 13:00

Megújult az óramű is

Fotó: Alexandru Nițescu

A nagyváradi városháza felújítási munkálatai során az épület tornya, valamint az 1904-ben készült óramű is megújult. Az óraszerkezetet Mezey Dezső órásmester lakatos készítette. Az 1992-ig mechanikus szerkezet ingáját elektromos áram mozgatta, míg most, a felújítás után, a teljes szerkezetet automatizálták.

Mint azt a polgármesteri hivatal sajtóosztályától megtudtuk, a múlt héten az óramutatók megvizsgálása zajlott. Ugyancsak a múlt héten csatlakoztatták az óraszerkezetet az internethálózathoz, elvégezték az utolsó javításokat a hangszórókon, amelyekből a Iancu-induló szól. Ennek a hétnek a végéig teljesen elkészül az óramű felújítása. Magának a toronynak a külső felújításával is végeztek, de itt még belső munkálatokat kell végezni: be kell rendezni a kiállítást, mielőtt megnyitják a tornyot. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint szeptemberben nyílik meg a városháza tornya a látogatók előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában