aluljáró

2021.07.03. 10:24

Közvitán a területrendezés

A közelmúltban bocsátották közvitára a Vitéz (Decebal) út és az Oneștilor, a Brâncoveanu és a Bărnuțiu utcák közötti övezet területrendezési tervét, mely több jelentős átalakítási munkálatot foglal magában.

BN-összeállítás

A nagyváradi főépítészi hivatal honlapján hozzáférhető dokumentáció részletesen előírja azt, hogy mit lehet és mit nem lehet az említett övezetben építeni. Mint arról már többször is írtunk, a tervek között szerepel egy közúti aluljáró építése a Körös (Vladimirescu) utcán a Vitéz utca kereszteződésében: ha ez megépül, akkor a Körös utcán közlekedő autók aluljárón haladnának át a Vitéz utca alatt, míg ez utóbbi utcán a felszínen haladna a közúti- és villamosforgalom. Szintén közúti aluljárót tervez építtetni a város a Körös utca és az Oneștilor utca kereszteződésében, ugyanakkor a Körös utcát huszonöt méteresre és négy sávosra szélesítik, az út mentén pedig a RER jelenlegi székhelyének területén és az út másik oldalán, a volt Infrătirea gyár területén tömbházak épülnének. A tervek maximum tizenegy emeletes tömbházakról szólnak. Meghosszabbítják a Bărnutiu utcát úgy, hogy gyakorlatilag összekötik a Vitéz utca két oldalán lévő utcákat az ottani OMV benzinkút melletti övezetben, és így a Bărnuțiu az Oneștilor utcáig fog vezetni. Magát a Vitéz utcát is 22 méteresre szélesítik a Körös és a Brâncoveanu utcák közötti szakaszon. Ezért várhatóan lebontják majd az említett szakaszon lebontható ingatlanokat, amelyek a szélesítés útjában állnak. A Brâncoveanu utcát is szélesítik az Oneștilor utca kereszteződésének az övezetében, továbbá egy új, kilenc méter széles utat is létesítenek a Brâncoveanu és a Poieniței utcák között, míg a Șt. O. Iosif, a Xenopol és Păunului utcák közötti területrészen zöldövezetet alakítanak ki. Az említett területen nem lesz szabad magánházakat, illetve ipari létesítményeket építeni, hanem kereskedelmi vagy irodahelyiségek befogadására is alkalmas többszintes épületek építésére kapnak majd engedélyt a leendő ingatlanfejlesztők. A tervekhez július 12-ig várják az írásos észrevételeket, javaslatokat az alina.cadar@oradea.ro e-mail címre vagy postán a polgármesteri hivatal címére: Piata Unirii nr. 1. A javaslatokra az illetékesek július 13–27. között válaszolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában