Make IT in Oradea

2021.06.10. 12:00

PKE-s hallgatók is kaphatnak támogatást

Fotó: Alexandru Nițescu

A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményében tudatja, hogy eddig a Nagyváradi Egyetem és az Emanuel Egyetem 78 hallgatója kapott anyagi támogatást a nagyváradi önkormányzattól összesen 180.950 lej értékben a Make IT in Oradea elnevezésű program keretében. Ezt a programot 2019 elején indította az önkormányzat azzal a céllal, hogy a számítástechnika iránt érdeklődő diákokat, valamint az ehhez a szakterülethez kapcsolódó szakokon tanuló egyetemistákat kapcsolatba hozzák helyi számtástechnikai cégekkel, és hogy arra ösztönözzék őket, hogy tanulmányaik elvégzése után maradjanak Nagyváradon. A közleményben ismertetik azoknak a karoknak a listáját is, amelyeknek hallgatói pályázhatnak a támogatásra. A Nagyváradi Egyetem három fakultásának kilenc szakára járó egyetemisták pályázhatnak, de jogosultak lehetnek erre a támogatásra az Emanuel Egyetem mellett a Partiumi Keresztény Egyetem menedzsment szakára járó hallgatók is, akik felveszik a gazdasági informatika és az informatikai alkalmazások a gazdaságban tantárgyakat.

Anyagi támogatást kaphatnak lakhatási és étkezési költségeik fedezésére a más településekről érkező, nagyváradi felsőfokú oktatási intézmények számítástechnikai szakjain tanuló egyetemisták, akik nappali tagozatra járnak és az első szemeszterben a kreditpontoknak legalább a hetvenöt százalékát megszerezték. A második szemeszterre vonatkozóan a pályázók a kreditpontok 75 százalékának a begyűjtése mellett igazolniuk kell azt is, hogy gyakorlati tevékenységet végeztek a Nagyvárad Metropolisz Övezetben tevékenykedő IT cégnél vagy bármely helyi cég IT részlegénél. A támogatás kifizetését azok az egyetemek bonyolítják, ahol az egyetemista tanul. Az egyetem elküldi a polgármesteri hivatalnak minden egyetemi tanév elején a támogatásra jogosult egyetemisták listáját, majd márciusban, júliusban és októberben elküldik azoknak a hallgatóknak a listáját, akik teljesítik a támogatási feltételeket. Az anyagi támogatást vagy a tanév vagy a minden szemeszter végén kapják meg az egyetem, illetve ez egyetemisták döntésétől függően. A polgármesteri hivatal a pénzt az egyetemista számlájára utalja át. Nem kapja meg a pénzt az egyetemista abban a szemeszterben, amelyben valamelyik előfeltételt nem teljesíti. Az érdekeltek a támogatási kérelmeket annak a karnak a titkárságán kell benyújtsák, ahol tanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában