Beruházás

2021.06.04. 10:11

Napközi központ épül nehéz sorsú gyerekeknek

Pap István

A nagyváradi Gutenberg utcán napközi központ épül hátrányos helyzetű gyerekek számára. A polgármesteri hivatal közleményében az áll, hogy a munkálatok negyven százalékban már elkészültek. Miután felépül a központ, itt lelki segélyszolgálat, orvosi rendelő, szociális tanácsadó központ fog működni, illetve multifunkcionális terem, étkezde, sportterem, játszótér és klubtermek lesznek ott. Hatvan gyereket tud majd fogadni egyszerre a létesítmény, főként olyanokat várnak, akik esetében tartani lehet attól, hogy idő előtt otthagyják az iskolát.

„Az ilyen központok rendkívül hasznosak a közösségünk számára, hiszen támogatják a nehéz helyzetben lévő családokat és ez a tény teszi szükségessé a támogatásunkat. Elő szeretnénk segíteni a társadalmi és oktatási befogadást az ezen a környéken élő, hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek számára azzal, hogy biztosítjuk az oktatást és csökkentjük az iskolaelhagyás mértékét” – idézi a közlemény Anca Gramát, a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság vezetőjét, aki hozzátette, hogy változatos, a korosztályoknak megfelelő tevékenységekkel készülnek az ide jövő gyerekek számára.

A Gutenberg utcai épületnél folyó munkálatokkal egy időben megújulnak a környező, Arabilor, Ioan Buşiţia és Thomas Mann utcák is, ezek ugyanis jelenleg nagyon rossz állapotban vannak. A projektet a Szektoriális Operatív Programból finanszírozzák, a beruházás költségvetése 7.449.335 lej áfa nélkül, melynek 85 százaléka vissza nem térítendő uniós támogatás, 13 százaléka állami támogatás és két százalék (147.950 lej) a város önrésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában