Kéregetés

2021.05.19. 09:04

Munkamegbeszélés a koldulásról

BN-összeállítás

Arina Moș, Nagyvárad alpolgármestere május 18-án megbeszélést folytatott mindazoknak az intézményeknek a képviselőivel, amelyeknek valamilyen hatáskörük van a koldulás jelenségének visszaszorításában. A megbeszélésen jelen voltak a helyi rendőrség, a szociális igazgatóság, a gyermekvédelem, a nagyváradi éjjeli menedékhely vezetői. A polgármesteri hivatal közleménye beszámol arról, hogy ez a megbeszélés egy héttel azt követően zajlott le, hogy Arina Moș találkozott a megyei rendőrség és a nagyváradi bevásárlóközpontok – Carrefour, Kaufland, Lidl, Real és Auchan – biztonsági szolgálatát ellátó cégek képviselőivel, ezeknek a bevásárlóközpontoknak a parkolóiban ugyanis rendre feltűnnek a koldusok. A közleményből kiderül az is, hogy a nagyváradi helyi rendőrség azt kérte a bevásárlóközpontoktól és ezeken keresztül az őrző-védő cégektől, hogy értesítsék a helyi rendőrséget mindahányszor feltűnnek a környéken a koldusok. A hívásra a helyi rendőrség kiszáll a helyszínre és az éjjeli menedékhelyre szállítja a koldusokat, a kiskorúakat pedig a gyermekvédelmi igazgatóság által üzemeltetett létesítménybe.

„Nagyvárad nagyon sokat fejlődött, ezért ide vonzza ezeket az embereket. Nyilvántartásaink szerint a legtöbb koldus nem váradi illetőségű, hanem a környékbeli településekről – Pusztahollódról, Hévjóról, Rontóról és Tenkéről – származik. A váradiaknak tudniuk kell azt, hogy ezeknél az embereknél gyakran nagy összegeket találtak, és szervezett formában, autókkal jöttek a városba a környező falvakból, szektorokra osztva egymás közt a nagy bevásárlóközpontok parkolóit. Nem tűrhetjük el azt, hogy Nagyvárad fogadja ezeket a személyeket, ezért minden szociális intézmény ki kell vegye a részét ennek a problémának a megoldásából. Ezért fel fogom venni a kapcsolatot azokkal a polgármesteri hivatalokkal is, ahonnan ezek a személyek származnak, hogy megtaláljuk ennek a problémának a megoldási módozatait, ugyanakkor kérni fogom a Bihar Megyei Tanács segítségét is” – idézte Arina Moș szavait a hivatal közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában