OTDK

2021.04.15. 12:00

PKE-s diákok is szerepelnek a diákköri konferencián

Megkezdődött a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi szekciója április 14-én, szerdán, melynek házigazdája a Miskolci Egyetem, és lezajlottak már a Művészet és művészettudományi szekció bemutatói is.

Pikó Stefánia

Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket, és minden érdeklődőt az ünnepélyes megnyitón. „A vírus ellenére elhatároztuk, hogy nem hagyjuk magunkat, és a 35. OTDK megvalósul, online térben” – fogalmazott. A számokra rátérve elmondta, idén, a 16 szekcióban nem kevesebb mint 4726 pályamunka lesz bemutatva és elbírálva, 3117 szakértő révén. A bemutatókat összesen 1112 zsűritag tekinti meg. Azért is örömteli a pályamunkák száma, mert attól tartottak, hogy a járvány miatt kevesebb lesz az érdeklődő – ehhez képest idén többen jelentkeztek és jutottak be, mint a legutóbbi, 2019-es konferencián. „A digitális kultúra győzedelmeskedett” – mondta még, utalva azokra a szekciókra, melyek már 14-e előtt sikeresen lezajlottak.

Képzőművészet

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészet Szakos hallgatói és egykori diákjai is részt vettek már az előző napokban a konferencián, a Művészet és művészettudományi szekcióban. Dr. Horváth Gizella volt Ali Akkaba témavezetője, aki III. helyezést ért el installáció kategóriában. Szerepelt a szakról még Bartis Bálint és Patranjel Amanda, Pintér-Koroknai Viktória, Szitai Erzsébet animáció kategóriában, Técsi Boglárka volt hallgató harmadik helyezést ért el fotográfia kategóriában, témavezetője: DLA Csontó Lajos. Tervezőgrafika kategóriában pedig különdíjas lett Boér Sebestyén, az ő témavezetője DLA Szigeti G. Csongor volt. Ugyanebben a kategóriában mutatta be munkáját Petrucz Ágnes és Bartha Orsolya.

Humán Tudományi Szekció

A nagyváradi PKE diákjai közül ebben a szekcióban ma (15-én) Balázs Friderika mutatja be Toldi-mondák Szilágynagyfaluban című dolgozatát, Kovács Zoltán az alkalmazott nyelvészet kategóriában szerepel A magyar, román és angol mentális lexikon mérése a partiumi fiatalok körében című munkájával. Amerikai kultúra és történelem kategóriában részt vesz Erdős Alexandra és Mali Izabella, angol irodalom kategóriában Serestély Fanni Zsófia, fordítástudományból pedig bemutat Kulcsár Edmond. Mindemellett néprajz kategóriában is indul PKE-s hallgató, Bartos Ildikó Női sorsok vizsgálata a klasszikus magyar népballadákban című munkájával.

A szekciók lejártával érdeklődni fogunk majd arról, hogyan szerepeltek a nagyváradi diákok.

Címkék#OTDK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában