Munkalátogatás

2021.03.30. 16:00

Szemmel látható haszna van a közmunkának

Mircea Mălan, a megyei tanács alelnöke a múlt héten munkalátogatást tett Várasfenes és Belényesirtás községekben, valamint Vaskohszikláson azért, hogy a helyi polgármesterekkel elbeszélgessen az általuk vezetett települések helyzetéről. Az önkormányzat beszámolója szerint a térségben egy csapat közmunkással is találkozott, akik garantált minimáljövedelemre jogosultak, és éppen a hulladékok gyűjtötték össze, vagy takarították a 764F jelzésű megyei út menti sáncokat Köröstárkány közelében. A tudósítás szerint az elöljáró gratulációját fejezi ki mindazon polgármestereknek, akik ilyenfajta közmunkára kötelezik a segélyek kedvezményezettjeit, mert ezáltal szépül és tisztább lesz a megye.

Mint ismert, e cél elérése érdekében a megyei tanács január 22-én együttműködési megállapodást kötött a prefektúrával, illetve a Bihar Megyei Szociális Kifizetési és Inspekciós Ügynökséggel (AJOFM). Bihar megyében átlagosan havonta 3100 személy jogosult a garantált minimáljövedelemre, akik közül 1600 munkaképes. A hivatalos statisztikai adatok szerint 2020 novemberében közel 35 ezer órát dolgoztak a kedvezményezettek. A legtöbb munkaképes, szociális segélyre jogosult személy Alsólugason (112), Miklóirtáson (98) és Berettyószéplakon (75) él, akiknek havonta összesen több mint 10 millió lejt utalnak.

Ugyanakkor a megyei tanács tavaly december óta a prefektúrával, a megyei környezetvédelmi őrséggel, a rendőrséggel és az Ecolect fejlesztési egyesülettel is együttműködik azért, hogy közösen beazonosítsák és felszámolják az illegális szemétlerakatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában