Beruházások

2021.03.02. 10:03

Bölcsődét és sportcsarnokot építenének Biharfélegyházán

Több európai uniós finanszírozású projekt megvalósítása is folyamatban van Biharfélegyházán. Kelemen Zoltán polgármester nemcsak ezekről, hanem arról is beszélt lapunknak adott interjújában, hogy miként érintette a koronavírus-járvány az általa vezetett községet.

Ciucur Losonczi Antonius

Hogyan érintette a koronavírus-járvány Biharfélegyházát?

– 2020 márciusában országos szinten az elsők között voltunk, ahol aktív fertőzéseket mutattak ki. Megtettük a megfelelő intézkedéseket, és ezt követően nem volt kirívó eltérés az átlagtól. Községünkben van egy műkö idősek otthona, ahol harmincnapos karantén volt az ott lakók és az alkalmazottak számára.

– Milyen projektek vannak folyamatban?

– Több uniós pályázatunk is van. A biharfélegyházi kultúrotthon felújítása, melynek értéke 457 ezer euró. A szerződést aláírtuk a kivitelező céggel, a munkálatot el is kezdtük. Másik nyertes pályázatunk a községhez tartozó két falu kultúrotthonának teljes felújítása, amelynek összege 360 ezer euró. A fejlesztési minisztériummal két fontos pályázatunk van aláírva: az utak felújítása, melynek értéke 6 millió lej, és a szennyvízrendszer működésbe helyezése, ez 4 millió lej. Letettünk egy pályázatot táblagépek igénylésére (45 ezer lej), illetve a közvilágítás modernizálására is (55 ezer lej).

Milyen egyéb terveik vannak?

A terveink között szerepel bölcsőde és sportcsarnok építése. A földgáz bevezetése érdekében már folyamatban van a tanulmányoknak, felméréseknek a készítése.

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában