Közgyűlés

2021.02.22. 16:05

RMDSZ tisztújítás volt Árpádon és Vedresábrányban

Árpádon február 15-én tartotta a helyi RMDSZ rendes beszámoló és tisztújító közgyűlését. A megjelent tagokat Kovács István elnök köszöntötte, majd Borsi Lóránt küldöttgyűlési biztos vette át a gyűlésvezetés elnökségét. A napirendi pontok ismertetése után elnöki tevékenységi beszámolót tartottak, amit hozzászólások és kérdések követtek. A tavalyi évben a járványügyi helyzetre való tekintettel az érdekvédelmi szervezet tájékoztatással és az idősek segítségnyújtásával igyekezett a magyarság szolgálatára lenni. Az önkormányzati választások alkalmával sikerült megtartani a két tanácsosi mandátumot, így Árpád a jövőben is tudja hallatni hangját a község önkormányzatában. A beszámolót egyöntetűen elfogadta a közgyűlés, majd a tisztújításra rátérve Kovács Istvánt erősítették meg az elnöki tisztségben a következő két éves mandátumban. A választmányba bizalmat kapott még Borsi János, Kádár Imre, Csillag György és Gál Katalin. Végül arról is döntöttek, hogy Kovács István fogja képviselni az árpádi RMDSZ-t a megyei küldöttgyűlésen.

A vedresábrányi RMDSZ tisztújító közgyűlésének a polgármesteri hivatal gyűlésterme adott helyet. A megjelenteket Barcui Barna polgármester és Borsi Lóránt ügyvezető alelnök köszöntötte, majd Kovács Márta helyi RMDSZ elnök tartotta meg a 2020-as tevékenységi beszámolóját. A beszámolóban elhangzott, hogy a helyi szervezet több rendezvényt is el kellett halasszon a koronavírus miatt, de az önkormányzatot vezető RMDSZ frakciónak köszönhetően nem álltak le az infrastrukturális beruházásokkal Vedresábrányban sem. Járdákat öntöttek, valamint sikerült véglegesíteni a református templom melletti terület előkészítését egy új park létrehozásához. Már csak a kedvező időjárásra várnak és be is fognak indulni a munkálatok. A beszámoló után, amit egyhangúlag elfogadtak, következett a tisztújítás. Ennek eredményeként Kovács Mártát választották újra a szervezet élére. A különböző testületek megszavazása után az idei tervek ismertetésével zárult a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában