rekonstrukció

2021.02.23. 09:38

Kezdődhetnek a munkálatok a révi menedékháznál

Elkezdődhet a révi menedékház rekonstrukciója, a tervezési és kivitelezési munkálatokra február 22-én adott ki utasítást a Bihar Megyei Tanács.

A beruházás egy európai uniós finanszírozású, határon átnyúló, úgynevezett Interreg-projekt keretében valósul meg. Ennek teljes költségvetése 2,3 millió euró, melyből a megyei önkormányzatra eső rész 1,1 millió euró. A finanszírozási szerződést ugyan már 2018-ban aláírták, de senki sem tett árajánlatokat a tervezésre és a kivitelezésre, 2020 decemberében ezért a megvalósítási időszakot meghosszabbították újabb 24 hónappal egy kiegészítő dokumentummal.

Az újabb közbeszerzési eljárásban a múlt héten hirdettek végeredményt, a nyertes az Ad West Construct Kft. és a Clasx Design Kft. alkotta konzorcium lett. „A régi menedékház kedves emlékek helyszíne számos generáció számára. A renoválása prioritást képez számunkra, ezért az elmúlt hónapokban arra összpontosítottunk, hogy kimozduljon a holtpontról az ügye. Idén nyáron megkezdődhetnek a tényleges munkálatok az épületnél” – nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában