Fejlesztések

2021.02.18. 09:30

Hamarosan elkészül a felüljáró a váradi körgyűrűn

Nyolcvan százalékban elkészült a közúti felüljáró a nagyváradi körgyűrű déli részén az Egyetem (Universității) utca kereszteződésében.

A kivitelező a Porr Construct cég, mely 2019 októberében fogott hozzá a 30.103.485 lejes munkálatnak (áfa nélkül), a kivitelezési határidő 2021 áprilisa. Maga a felüljáró 72, felhajtókkal együtt pedig 473 méter hosszú. A menetirányonként kétsávos út tizennégy méter széles. A körforgalomban lévő összekötő utak minden irányba biztosítani fogják a közlekedést. A körforgalomnak öt kijárata lesz Bors, Kolozsvár irányába, továbbá az Egyetem utcára, az Ogorului utcára és egy új, az ócskapiachoz vezető útra. Jelenleg is a felüljáró alatti körgyűrű kialakításán dolgoznak, és amíg ez a munkálat zajlik, addig forgalomkorlátozás van érvényben 27-ig. Az ideiglenes korlátozások szerint a Kolozsvár irányába haladó autók a bekötő úton közlekedhetnek a meglévő körforgalomig, innen szintén a bekötő úton haladhatnak tovább, mely később rávezet a körgyűrűre.

A Bors irányába haladó járművek szintén a bekötő úton, a meglévő körforgalomban, majd ismét a bekötő úton közlekedhetnek a korlátozás ideje alatt. Az ócskapiac felől az Egyetem (Universității) utca irányába, valamint balra letérni tilos, vagyis kötelező jobbra hajtani, nem szabad a felüljáró alatt közlekedni. A felüljáró alatt az Európa lakópark irányából egy négy méter széles gyalogos átkelőt is kialakítottak, ezen a villanyrendőrrel ellátott átkelőn juthatnak majd el az ócskapiachoz azok, akik az Egyetem utca felől jönnek. A felüljáró építés során lefúrtak 53 cölöpöt, leverték a tartóoszlopokat, majd felhelyezték a felüljáró törzsét alkotó negyvenöt gerendát.

A villanyoszlopok is a helyükre kerültek már. A polgármesteri hivatal idézi Florin Birta polgármestert, aki azt nyilatkozta, hogy: „A felüljárónak a vasalása és lebetonozása megtörtént, az időjárási viszonyoktól függően kezdődnek a vízszigetelési munkálatok. Ezt követően folytatódik a passzázs aszfaltozása, így áprilisig az egész kereszteződés elkészül” – mondta az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában