Ajándék

2020.12.07. 09:00

Segélycsomagokat osztott a Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

Több tucatnyi család és gyermek távozott boldogan szombat délben a váradolaszi római katolikus plébánia közösségi házának udvaráról, ahol a Romániai Máltai Szeretetszolgálat váradi fiókszervezete ajándékcsomagokkal lepte meg a rászoruló családokat és a gyermekeket, partnerségben a házigazdákkal, a Don Orione Líceummal és a Mallersdorfi Ferences Nővérekkel, illetve a nagylelkű támogató cégeknek (Europrint, Defend Agroservice, Ieftinel, Perfect Medical, Imago Media) köszönhetően. Az advent és Szent Miklós ünnepe alkalmából összeállított csomagban tartós élelmiszerek, illetve a kisebbeknek édességek voltak. Az együttműködés az említett egyházközséggel a továbbiakban is folytatódik, hiszen decemberben húsz család fog kapni naponta meleg ételt, hétfőtől kezdődően.

A máltaisok vezetője, Bruncsák Gyöngyi lapunknak arról is beszámolt: a magyar kormány támogatásával, a Jelenlét-program keretében (melynek alapja a városi nyomortelepeken, elszegényedett kistelepüléseken végzett állandó és intenzív szociális munka) hároméves közös projektet valósított meg a Magyarországi Máltai Szeretetszolgálat és a Romániai Máltai Szeretetszolgálat váradi fiókszervezete. Konténerházat telepítettek Bihardiószeg roma negyedébe, ahol a helyi közösséghez tartozó gyermekeknek napi tevékenységeket szerveztek, az ott található automata mosógéppel pedig a felnőttek moshattak, és mosószert is kaptak ehhez. Ugyanakkor tisztálkodhattak, zuhanyozhattak. Az ott dolgozó három alkalmazott a koronavírus-járvány idején is végezte a munkáját, sőt, a konténert felkereső romáknak arcmaszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket adott. A program kedvezményezettjeinek száma körülbelül ötszáz volt, és bár ez a projekt lezárult, valamilyen folytonosságban gondolkodnak, annak érdekében, hogy az eddig elért eredmények ne vesszenek kárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában