Riasztás

2020.12.29. 13:13

Jelenleg is érvényes a hegyekben a sárga kód

A kedd éjszakai erős széllökések miatt több helyszínen, egész Bihar megyében szükség volt a tűzoltókra a korai órákban. Hajnali fél öt és délelőtt 10.30 között több mint ötven lánglovag vett részt különböző bevetéseken, összesen tizenkét tűzoltóautóval – számolt be a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség. A nagyváradi 1-es számú tűzoltóállomás mellett riasztották az élesdi, nagyszalontai, vaskohsziklási és érmihályfalvi állomást is, akik az említett időintervallumon belül összesen hét településen, 13 bevetést hajtottak végre.

A nagyváradi tűzoltók Gyapju (Gepiu) és Váradles (Leș) között, a 79-es országútról takarítottak el két kidőlt fát, emellett a nagyváradi Roșiorilor és Onisifor Ghibu utcákon ágakat távolítottak el az úttestről, a járdáról és egy autóról is, illetve az Ezredévi Emléktérről is eltávolítottak egy kidőlt fát, amelyik miatt nem lehetett átmenni a Garasos-hídon. Ugyanitt egy megsérült háztető miatt is dolguk volt, egy félig leszakadt elemet vettek le, hogy az épület előtt biztonságos legyen a közlekedés.
Az élesdi tűzoltók a helyi Șoimul utcán egy leszakadt, méretes tömbháztető romjait takarították el, amely három személygépjárműre zuhant rá. A nagyszalontai, vaskohsziklási és érmihályfalvi tűzoltók Nagyszalontán, Fonóházán és Ottományban léptek akcióba egy úttestre dőlt villanyoszlop, illetve több, szintén az útra dőlt fa miatt.

A Bihar megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelősége arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a hegyvidék jelenleg is sárga riasztás alatt áll erős szél miatt, mely elérheti a 70-80 km/órát is. A hegyvidékre vonatkozó sárga riasztás egyelőre 16 óráig tart. Ajánlatos kerülni a fákat, óriáspannókat, oszlopokat gyalog és autóval egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában