Beruházások

2020.12.04. 09:56

Folyamatos a fejlődés Paptamásiban

RMDSZ-sajtóanyag

Sok minden történik egy község életében, ha van megfelelő képviselet. Viszont megyei, országos képviselet nélkül helyi szinten se tudnának ilyen sikereket elérni, hangzott el azon a paptamási találkozón, melynek alkalmával Matyi Miklós polgármester megmutatta Cseke Attila szenátorjelöltnek, a megyei RMDSZ elnöknek, hogy a szövetség segítségével miket is valósítottak meg a községben.

Épül az egészségügyi központ, melynek kivitelezése jelenleg elsődleges fontosságú, ugyanakkor tető alá került az after school is, amelyben jelenleg a belső munkálatok zajlanak. Matyi Miklós reméli, hogy jövőre átadásra kerül és megnyithatja kapuit a gyerekek számára. A községben egy udvarban működik az iskola és az internátus, ide épült az after school, és tervezik egy óvoda megvalósítását is ugyanitt.

Tamásiban ugyanakkor nagyon odafigyelnek az aprónak tűnő részletekre is: az iskolában kiépített kamerarendszer működik, füstérzékelőkkel a tanulók biztonságáért, amely azonnal, automatikusan riasztja a tűzoltóságot. A tesztek szerint a rendszer érzékenysége kiváló. Az oktatás viszont sajnálatos módon online zajlik jelenleg, mondta a polgármester, bár ők sikeresen megoldották a diákok közötti távolságtartást. Az iskola igazgatósága, a polgármesteri hivatal és az egyházak együttműködése révén különböző termeket tudtak biztosítani, ahol a diákok a szabályokat és távolságot betartva tanulhattak volna.

Az after school és a modern orvosi központ munkálatai mellet felújították a polgármesteri hivatalt, több utat és utcát is aszfaltoztak, és jelenleg is folyik a kanalizálás, illetve az árkok betonozása a községben.

Cseke Attila szerint a cél egyértelmű: a magyarok legyenek megkerülhetetlenek a román politikában. „Ahhoz, hogy több pénz jusson a magyar településeknek, hogy ésszerű és sürgős fejlesztések legyenek az egészségügyben és a közúti infrastruktúrában, hogy bátran használhassuk a magyar nyelvet, ott kell lennünk Bukarestben. Mi folyamatosan igyekszünk tenni a településeinkért, ez látszik Paptamási esetében is. Jövőre is azért kell ott legyünk a parlamentben, hogy mást is meg tudjunk valósítani! Most a magyar embereken a sor: nekik is össze kell fogniuk, és cselekedniük kell” – emelte ki Cseke Attila.

A borítóképen: Matyi Miklós és Cseke Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában