Pádis-fennsík

2020.11.10. 14:22

Színes falevelek és a járvány nyomai az őszi erdőben

Érdemes kihasználni még ezt a néhány hétvégét a kirándulásra, addig, ameddig az időjárás és az újabb és újabb korlátozások megengedik ezt. Az elmúlt hétvégén igazán kegyes volt hozzánk az időjárás, bátran el lehetett indulni a hegyekbe túrázni.

Törő Enikő

Mi is így tettünk, gondoltuk, kicsit megszökünk a maszkos világ elől és friss levegőt beszívva tisztítjuk meg testünket, elménket, lelkünket, így a Pádis-fennsíkot kiválasztva célul indultunk útnak. Sajnos a fakitermelés és a viharok következményeinek is szemtanúi lehettünk arrafelé haladva, valamint az Aragyásza-barlang és Háromkirályok vízesés felé vezető úton. Majdnem sikerült is elfelejteni a maszkviselést, de ekkor egy maszktermő fa tárult elénk. Vagy csak a civilizáció hagyta ott nyomait? Sajnos a civilizáció nyomai nem csak ennyiben mutatkoztak meg, és nem csak a valóban hasznos irányjelző táblákban, hanem az eldobott szemétben, hulladékkupacokban is.

Egyébként nagy könnyítés a túrázóknak a Bihar Megyei Hegyimentő-szolgálat és a Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség által kihelyezett turisztikai irányjelző táblák sokasága, melyek nélkül bizony könnyen el lehetne menni néhány csodálatos hely mellett. A sárra való tekintettel és néhány útvonal nehézsége miatt azt ajánljuk kedves olvasóinknak, hogy gumicsizmát/vízálló bakancsot és kesztyűt mindenképpen viseljenek, s nem árt egy cserecipőt is vinni, a biztonság kedvéért.

Fotók: Törő Enikő, Tankó Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában