megérkezett

2020.11.10. 13:45

Speciális mentőautó Nagyváradon

Megérkezett tegnap Nagyváradra a megyei kórházhoz az a speciális betegszállító jármű, amellyel a kritikus állapotban lévő fertőző pácienseket lehet szállítani.

A nagyváradi megyei kórház által kiadott közlemény szerint a jármű koncepcióját a SMURD gyorsmentő szolgálat dolgozta ki, és a lényege az, hogy egyszerre két kritikus állapotban lévő beteget is lehet szállítani benne.

A jármű modern berendezésekkel van felszerelve, amelyek mind a betegek, mind az őket szállító személyzet biztonságát szolgálják, utóbbiak számára ugyanis a orvosi kabintól és a vezetőfülkétől teljesen elkülönített egy méteres rész áll rendelkezésre, ahol beöltözhetnek a védőfelszerelésbe, az orvosi kabint pedig átlátszó fóliával választották ketté. A jármű továbbá belső légfertőtlenítővel is el van látva. A speciális járművet az 112 segélyhívószámon lehet majd hívni a kritikus állapotban lévő rendkívül fertőző páciensekhez.

Borítóképünkön az új mentőautó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában