Polgári spiritusz

2020.11.18. 15:07

Megtisztították a Pece partját

Közel 250 kilogramm szemetet szedtek össze az elmúlt hétvégén nagyváradi egyetemisták a Pece-patak partjáról.

Forrás: Nagyváradi Egyetemisták Szövetsége/Facebook

A Nagyváradi Egyetemisták Szövetsége14 tagja szombaton a leendő sportcsarnok és a Cantemir negyed közötti részt pásztázták be, összesen 18 szemeteszsákot töltve meg a felelőtlenül eldobott hulladékokkal. „Legtöbbünk nem nagyváradi, más Bihar megyei településről származunk, de szeretjük ezt a várost, ahol tanulmányainkat folytatjuk, és azt szeretnénk, hogy tisztább legyen.

Ahányszor megérkezünk az egyetemi kampuszhoz, elhaladunk a Pece partján és zavar, hogy ennyi szemetet látunk” – nyilatkozta a sajtónak Teodor Gomboș, a szövetség alelnöke. PET-palackok, különböző élelmiszerek csomagolását, konzervdobozokat és persze napjaink elhanyagolhatatlan „kellékét”, egyszerhasználatos, hanyagul eldobott maszkok is kerültek a szemeteszsákba. Az összegyűjtött szemetet a fiatalok a nagyváradi köztisztasági szolgáltatást ellátó RER Vest vállalat munkatársainak adták át, amely cég támogatta is az egyetemisták akcióját.

Borítóképünkön a lelkes tisztogatók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában