Támogatás

2020.10.19. 11:03

Fűtéstámogatás igénylők figyelmébe

Október 20-tól, vagyis holnaptól kezdve a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága (DASO) megkezdi a 2020–2021-es időszakra vonatkozó fűtési támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok kiosztását, illetve a kérelemhez szükséges okiratok fogadását az intézmény Teleki (Primăriei) u. 42. szám alatti székhelyén. A támogatás kérelmezőit a 17-es számú teremben hétfőtől szerdáig 7.30–16.30, csütörtökön 7.30–18.30, pénteken pedig 7.30–16.00 óra között várják. A formanyomtatványok letölthetők ugyanakkor a DASO honlapjáról (www.daso-oradea.ro), az „Acte necesare și Formulare Online →Serviciul Social” menüpont alatt. Ugyancsak itt tájékozódhatnak a támogatás feltételeinek részleteiről.

A fűtési támogatásban nagyváradi lakcímmel rendelkező családok és egyedül élő személyek részesülhetnek, a támogatás odaítélése során figyelembe veszik a családtagokra eső nettó havi jövedelmet, illetve a lakásban használatos fűtési rendszert is (gázfűtés, elektromos avagy hőenergia, fa- vagy szénalapú fűtés). A fűtési támogatást a hideg időszak teljes egészére adják (2020. 11. 01. – 2021. 03. 31), vagy ennek egy részére, a kérelem és a szükséges okiratok benyújtásának időpontjától függően. A kérelmek legkésőbb 2020. november 20. nyújthatók be.

Azok a hátrányos helyzetű személyek, akik központi hőenergiával fűtenek, abban az esetben részesülhetnek támogatásban, ha a havi nettó jövedelem családtagonként nem haladja meg a 786 lejt, egyedül élő személyek esetében pedig a 1082 lejt. A más fűtésrendszert használó támogatást igénylők esetében a családtagonkénti nettó havi jövedelem nem haladhatja meg a 750 lejt.

A SARS-CoV2 járványra való tekintettel az igazgatóság emlékeztet, hogy a kérelmek és szükséges dokumentumok elektronikus formában is elküldhetők a daso@rdsor.ro emailcímre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában