Parkoló

2020.10.13. 09:23

A város napján avatták fel a parkolóházat

Október 12-én, Nagyvárad hivatalos ünnepnapján adták át a Braşovului utcai parkolóházat. Az Electrogrup cégnek 2020 novemberéig volt ideje arra, hogy megépítse a létesítményt, de olyan jó ritmusban haladtak a munkálatok – írja a polgármesteri hivatal közleménye –, hogy már most befejezték az építkezést. Most már csak végső simítások elvégzése, valamint a berendezések ellenőrzése van hátra. „Nagyon szép és hasznos építmény ez, ami építészeti szempontból tökéletesen illeszkedik a környezetébe. Miután használatba kerül, nem lesz gond a város központjában parkolóhelyet találni” – fogalmazott Liviu Andrica, a létesítményt építtető Közterület-fenntartó Vállalat igazgatója. Várhatóan a parkolóház üzembe helyezése után a környékbeli utcákon felszámolják a parkolóhelyeket.

A katonakórház és a Körös áruház között elhelyezkedő parkolóházban 395 hely lesz, melyek közül négy mozgáskorlátozottaknak lesz fenntartva. Az építmény 2142 négyzetméteres területen épült fel, hat szintje – alagsor, földszint, három emelet és terasz – van, a második emeleten gyalogos átjáró vezet át a Körös áruházba. A parkolóházba a Braşovului utcáról lehet behajtani, és gyalogosan is innen lehet megközelíteni. A beruházás 16,079 millió lejbe került áfa nélkül, a költségeket a közterület-fenntartó állta, mely a beruházás végeztével eladja az épületet a váradi polgármesteri hivatalnak, mely öt év alatt egyenlíti ki az ingatlan értékét. A létesítmény átadás-átvétele után három hónapig ingyenesen lehet majd használni a parkolóházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában